14.4 C
Chișinău

Ana-Maria ar fi ieșit pe picioarele ei din casa bărbatului suspectat că ar fi omorât-o. Noi dezvăluiri făcute de șeful IGP | VIDEO

Ana-Maria, gravida de 19 ani, dispărută în Orhei, a ieșit pe picioarele ei din casa bărbatului care se presupune că a ucis-o și a urcat în mașină. Declarația a fost făcută de șeful Inspectoratului General de Poliție, Viorel Cernăuțeanu, după ce au fost examinate imagini de pe camerele de supraveghere. Cernăuțeanu confirmă totodată că principalul suspect pe acest caz, Gheorghe Cotorobai, a fost angajat al Ministerului de Interne.

Întrebarea moderatoarei emisiunii: ”de ce căutările masive au început tocmai în a noua zi de la dispariția fetei” a părut să-l deranjeze pe șeful Inspectoratului General de Poliție. El a evitat să răspundă direct și a motivat lipsa imediată de acțiune prin faptul că ar fi fost cunoscute prea puține detalii despre cele întâmplate.

VIOREL CERNĂUȚEANU, șeful IGP: „Ce spune protocolul, de ce abia în a 9-a zi ați început aceste căutări intense cu implicarea a peste 700 de polițiști, de ce nu s-au început aceste căutări imediat? -Păi, imediat, unde trebuia să înceapă aceste căutări, formulez și eu întrebarea? -Noi, în prima fază, am avut o situație, o fetiță a dispărut în raionul Orhei, din municipiul Orhei, alte detalii nu se cunoaște nimic. Se cunoaște că este o mașină, un mijloc de transport în care a urcat dintr-o stație de așteptare din municipiul Orhei. După astfel de logică s-ar prezuma că noi trebuia absolut să începem toate câmpiile și toate dealurile din Republica Moldova să le verificăm”.

Prin urmare, în 14 aprilie, la două zile după răpirea Anei, Poliția a plasat un anunț despre dispariția ei. În textul oamenilor legii erau menționate semnalmentele tinerei, iar cei care o cunosc și aveau detalii, care să ajute căutărilor, erau îndemnați să anunțe oamenii legii.

Și iubitul Anei-Maria a declarat pentru Canal 5 că, în seara de 12 aprilie, când a mers să anunțe Poliția că Ana este de negăsit, oamenii legii i-au comunicat că trebuie să aștepte două zile și au adăugat că iubita lui are 18 ani și poate face ce vrea.

ION MOCAN, iubitul fetei: „Am stat până la 10 la cămin nu țin minte ora, am discutat cu recepționista, pe urmă m-am dus la poliție, am scris declarație, poliția a zis că eee s-a dus cu un băiat, eu am fost cu ea patru ani de zile și niciodată nu am avut ca să se ducă și să nu-mi răspundă la telefon”.

Cernăuțeanu a declarat că mai apoi au fost analizate imagini de pe camerele video din care s-a văzut că automobilul în care se afla Ana a ieșit de pe teritoriul municipiului Orhei, fără să spună pe ce dată exact a fost făcută examinarea înregistrărilor video.

VIOREL CERNĂUȚEANU, șeful IGP: „Dar anumite analize care s-au redat în procesul de documentare, deoarece în procesul de documentare nu s-a limitat doar la analiza imaginilor video și a descifrărilor conversațiilor telefonice sau a căutărilor Anei-Maria atât în raionul Orhei. În primele zile știind de circumstanțe a fost examinat și verificat raionul Orhei după care reieșind din rezultate în trecut în raionul Telenești. Dar am spus că anumite circumstanțe care demonstrează că cumva persoana a știut sau a gândit unele acțiuni sau unele intenții care și le-a realizat cumva dă o anumită bănuială rezonabilă. Dar încă odată vreau să rezonez cu bănuială rezonabilă, nu constatări, deoarece cumva aceasta ar putea să prejudicieze mersul anchetei”.

Principalul suspect, Gheorghe Cotorobai, a fost reținut în 16 aprilie și plasat în arest trei zile mai târziu. El va sta preventiv 30 de zile după gratii, fiind acuzat de răpire. Acesta, în trecut, a lucrat timp de doi ani la Inspectoratul de Poliție Telenești. Șeful IGP recunoaște că suspectul a fost angajat al Ministerului de Interne și deținea armă.

VIOREL CERNĂUȚEANU, șeful IGP: „Deținea armă, deținea certificat sănătos, deci de la psiholog, de la psihiatru, de la narcolog, deci avea că corespunde tuturor cerințelor de deținere a unei arme sub caracterisiticile stării de sănătate”.

Astfel, Cernăuțeanu a exclus că individul ar putea să obțină un certificat medical care să arate că ar avea probleme psihice. În seara zilei de 22 aprilie, rudele și prietenii fetei au mers la casa suspectului de 45 de ani, în mașina căruia a urcat tânăra însărcinată din Orhei. Aceștia au adus cu ei mai multe lumânări, iar în inima galbenă, potrivit lor, ar fi bebelușul Anei.

Amintim că Ana-Maria a fost găsită de polițiști în a noua zi de la data dispariției. Potrivit oamenilor legii, ea zăcea fără suflare într-o fâșie forestieră, la aproximativ 21 de km de la localitatea Chițcanii Vechi, raionul Telenești, nu departe de localitatea suspectului. Ulterior, surse din cadrul Centrului de medicină legală ar fi enunțat pentru Ziarul de Gardă cauza decesului tinerei.

Moartea acesteia a survenit din cauza traumei cranio-cerebrale deschise. Bănuitul de 45 de ani riscă până la 20 de ani de închisoare sau chiar detenție pe viață. Potrivit poliției, acesta în continuare nu conlucrează cu ancheta și se declară nevinovat.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE