13.9 C
Chișinău

Peste 600.000 de lei pentru „servicii de arhitectură” în veceurile de la Guvern. Se vor instala și panouri solare

Guvernul planifică să cheltuie 625.000 de lei pentru a renova veceurile. Este vorba despre 12 blocuri sanitare, amplasate la fiecare dintre etajele clădirii, scrie Realitatea.MD.

Executorul lucrării urmează să elaboreze proiectul tehnic al lucrărilor de reparație capitală, cu design interior. Suprafața totală care urmează să fie renovată este de 230 de metri pătrați.

În cerințele de proiectare se menționează că blocurile de fereastră vechi, din aluminiu, vor fi schimbate cu altele noi, care au punte termică. Dimensiunile lor vor rămâne aceleași.

Țevile din metal și fontă vor fi și ele înlocuite cu cele din polipropilenă. Alimentarea cu apă caldă va fi asigurată cu ajutorul panourilor solare, se mai menționează în documentele privind oferta.

Amintim că, anterior, Direcția generală de administrare a clădirilor Guvernului anunța licitație de 510.000 de lei pentru hârtie igienică. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă, menționa că este vorba despre produsele de acest gen pentru mai multe clădiri gestionate de autoritate. O licitație similară a fost lansată în februarie și de Serviciul de Informații și Securitate, care intenționa să cheltuie peste 300.000 de lei pentru hârtie igienică.

Pe de altă parte, conform UNICEF, în 88 de școli din Moldova copii au acces doar la toaletele din curte. Deși în unele instituții de învățământ există blocuri sanitare în interior, acestea sunt ținute sub lacăt, deoarece evacuarea apelor uzate este costisitoare.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE