13.9 C
Chișinău

Procurorul Anticorupție Victoria Furtună inițiază Asociația „Vox Populi, Vox Dei”. Care este scopul organizației | VIDEO

Procurorul anticorupție Victoria Furtună, a anunțat crearea unei asociații dedicată combaterii și prevenirii corupției „Vox Populi, Vox Dei”. Aceasta își propune să monitorizeze și să scoată la iveală cazurile mari de corupție.

În cadrul unei conferințe de presă, ea a menționat că este vorba despre acele canale prin care se fură milioane de lei de la cetățeni. În opinia sa, „este o crimă să deții puterea absolută în stat și totodată să te plângi că oamenii nu sunt mulțumiți de legile promovate”. Asociația creată va întocmi rapoarte de analiză care vor fi expediate organelor de urmărire penală pentru a fi investigate abuzurile săvârșite de către persoane publice sau cu funcție de demnitate publică.

Amintim că Victoria Furtună și-a anunțat demisia în data de 11 martie, după ce ar fi fost declarată de SIS „o amenințare la adresa securității naționale”. Furtună a declarat că SIS i-ar fi înaintat oficial învinuirea după ce ar fi inițiat, pe 11 ianuarie, curent, un dosar care ar demonstra că instituții publice ale statului ar fi fabricat și ar fi diseminat informații false împotriva judecătorilor neloiali guvernării.

La o zi după anunț, angajații Secției misiuni speciale din cadrul Procuraturii Generale au efectuat percheziții în biroul Victoriei Furtună, cu acordul procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin. Furtună este bănuită că ar fi divulgat date din cauza penală pe care o instrumenta.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE