13.9 C
Chișinău

Alertă hidrologică: Nivelul apei în râul Nistru va crește, există riscul ca în locurile joase apa să iasă din lunca râului | VIDEO

O nouă alertă meteo, de data asta pentru bazinul de mijloc al râului Nistru. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare hidrologică, în legătură cu mărirea în continuare a deversării apei din Lacul de acumulare Dnestrovsk până la 1500 m3/s. 

Astfel, în perioada 17-21 aprilie, pe sectorul Naslavcea-Dubăsari va continua creșterea nivelului apei cu 1.5-2.5 m, față de nivelul de azi dimineaţă, iar în locurile joase este posibilă ieșirea apei în luncă. În context, hidrologii atenționează populația să fie prudentă.
Menționăm că ieri, meteorologii au emis Cod Galben de schimbare bruscă a vremii pentru azi şi mâine.

Avertizarea a venit în contextul unui ciclon care trece în apropierea teritoriului ţării. Astfel, potrivit specialiştior, vor cădea ploi, în raioanele de nord și centrale puternice.

Vântul va avea intensificări, azi cu precădere în raioanele de sud-est, iar mâine izolat, cu viteze de până la 15-18 metri pe secundă. Temperatura aerului va scădea cu 5 – 10 grade. Astfel, mâine, vor fi 8-13 grade în timpul zilei.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE