11.6 C
Chișinău

În timp ce copiii merg în toaletele din curțile școlilor, guvernul vrea să-și repare veceurile de la fiecare etaj contra sumei de 625.000 de lei | VIDEO

În timp ce copiii din 88 de școli din Moldova continuă să meargă în toaletele din curtea instituției în care învață, Guvernul se gândește să-și repare propriile veceuri și a planificat să cheltuie pentru asta 625.000 de lei. Este vorba despre 12 blocuri sanitare, amplasate la fiecare dintre etajele clădirii. Executorul lucrării urmează să elaboreze proiectul tehnic de reparație capitală, cu design interior.

Suprafața totală care urmează să fie renovată este de 230 de metri pătrați. În cerințele de proiectare se menționează că blocurile vechi de fereastră din aluminiu vor fi schimbate cu altele noi, care au punte termică. Dimensiunile lor vor rămâne aceleași.

Țevile din metal și fontă vor fi și ele înlocuite cu cele din polipropilenă. Alimentarea cu apă caldă va fi asigurată cu ajutorul panourilor solare, se mai menționează în documentele privind oferta.

Amintim că, anterior, Direcția generală de administrare a clădirilor Guvernului anunța licitație de 510.000 de lei pentru hârtie igienică.

Se întâmplă în condițiile în care 285 de școli din țară are destulă hârtie igienică pe tot parcursul anului de învățământ. 428 de instituții achiziționează obiectul, dar nu în cantități suficiente, iar alte 255 de școli nu procură hârtie igienică deloc. Datele aparțin UNICEF în Moldova.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE