13.9 C
Chișinău

Cronologia evenimentelor de groază în care a decedat Ana-Maria, tânăra de 19 ani, care a urcat într-o mașină de ocazie: Ce riscă șoferul și care ar fi cauza preliminară a morții | VIDEO

Șoferul de 45 de ani, în mașina căruia a urcat tânăra însărcinată din Orhei, găsită moartă în extravilanul satului Chițcanii Vechi, raionul Telenești, după o săptămână de căutări, riscă până la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață. În cadrul perchezițiilor efectuate de polițiști la domiciliul și în automobilul acestuia au fost găsite mai multe lucruri pentru femei. Procuratura raionului Orhei a pornit urmărirea penală pentru omorul intențional al unei gravide, iar pe caz a fost dispusă expertiza medico-legală a cadavrului.

Procuratura Generală informează că urmează să dispună expertiza biologică a hainelor victimei, a fragmentelor ridicate din automobilul și domiciliul persoanei suspecte, precum și expertiza chimică a solului din locul depistării cadavrului și cea de pe suprafața încălțămintei victimei și a persoanei suspecte.

Totodată, vor fi audiați în calitate de martori deținătorii de construcții temporare din adiacentul locului depistării cadavrului, inclusiv cu dispunerea altor acțiuni relevante, după caz, se menționează în comunicat, fără să se specifice depsre ce exact este vorba.

Procurorul general interimar Ion Munteanu a spus că procuratura generală examinează imaginile de pe camerele de supraveghere din locuința suspectului, care ar fi surprins cum, în seara dispariției, bărbatul ar fi adus-o pe tânăra la el acasă, iar a doua zi dimineață ar fi pus-o în portbagajul mașinii. De asemenea, în urma perchezițiilor efectuate de polițiști la domiciliul și în automobilul acestuia au fost găsite mai multe lucruri pentru femei.

Sâmbătă, 20 aprilie, după ore întregi de căutări, oamenii legii au găsit trupul neînsuflețit al Anei Maria într-o fâșie forestieră, la 21 de kilometri de localitatea Chițcanii Vechi, raionul Telenești, acolo unde ar fi locuit șoferul reținut.

„Iată aici, ăsta este locul care a fost găsită. Acestea au fost crengile aruncate peste ea”.
Jurnaliştii Canal 5 au vorbit cu rudele fetei decedate. Potrivit acestora, trupul ei a fost găsit într-o râpă și era învelit în pânză.

Logodnicul fetei este în stare de șoc. Potrivit surselor Ziarul de Gardă, cauza prealabilă a decesului tinerei este traumă cranio-cerebrală deschisă. Ea ar fi fost lovită de mai multe ori cu un obiect dur, contondent. Totodată, pe corpul fetei au fost depistate semne de tentativă de sufocare și urme de tortură.

La brațul stâng, au fost depistate și înțepături de la seringă. Ana ar fi fost supusă și violenței sexuale, adaugă sursa citată. Am telefonat și noi la Centrul de medicină legală pentru informații, dar nimeni nu ne-a răspuns la apeluri.

În ziua în care victima a fost găsită, Procuratura raionului Orhei a pornit urmărirea penală pentru omorul intențional al unei femei gravide. Între timp, oamenii au venit cu un ajutor și donații pentru familia fetei care avea 19 ani și era însărcinată în luna a șasea.

Amintim că la o zi după ce anal 5 a publicat în EXCLUSIVITATE imagini video cu momentul în care Ana urcă într-o mașină de ocazie, Poliția a anunțat că șoferul automobilului a fost reținut, dar acesta refuza să coopereze cu ancheta. Bărbatul se declară nevinovat.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE