10.2 C
Chișinău

Procurorii cer 30 de zile de arest pentru primarul din Boldurești, care a accidentat mortal băiatul de 14 ani. Declarațiile șocante făcute amicul copilului, care a văzut momentul impactului | VIDEO

Procurorii cer 30 de zile de arest preventiv pentru primarul care a lovit mortal un copil de 14 ani la Boldurești, Nisporeni. Între timp, Consiliul Superior al Procurorilor a venit cu o reacție, după ce în spațiul public a fost vehiculată informația, potrivit căreia, edilul Nicanor Ciochină, reținut după ce ar fi accidentat mortal minorul, ar fi fost ajutat să ascundă urmele accidentului de fratele său, care este șeful adjunct al Procuraturii Nisporeni. CSP anunță că s-a autosesizat și a dat asigurări că sunt întreprinse toate acțiunile pentru stabilirea circumstanțelor pe caz. Între timp, Familia și rudele îndurerate îl petrec astăzi pe ultimul drum pe copilul spulberat în accidentul mortal. Vă avertizăm că urmează detalii și imagini cu un puternic impact emoțional.

Procurorii PCCOCS anunță că au depus demers de aplicare a arestului preventiv pentru 30 de zile în privința conducătorului automobilului, care a lovit luni un copil la Boldurești, Nisporeni. Urmează ca Judecătoria Chișinău să stabilească data și ora examinării demersului.

Consiliul Superior al Procurorilor consideră că este necesar de a se expune pe marginea informației apărute în spațiul public referitoare la presupusa implicare a unui procuror în acțiuni ce denigrează statutul procurorului, se menționează într-un comunicat. Între timp, la Boldurești, rude și prieteni de-ai băiatului decedat au venit pe râd pentru a se regulege până la funeralii. Cu lacrimi în ochi, Raisa Ciurel, mama copilului ne-a vorbit în exclusivitate despre ultimele momente petrecute alături de fiul ei plecat acum la îngeri, dar și despre trăirile avute înaintea tragediei.

RAISA CIUREL, mama victimei: „Niște copii de la școală mi-au spus că a fost foarte așa de vesel la școală cum niciodată nu a fost, dar eu m-am simțit rău toată ziua, m-a durut capul și am stat mai mult în pat. A zis că iese să facă plimbare. I-am zis, Mihăiță, nu pleca că este frig, o să mergi mâine. El a zis că ia scurta tatălui său că este mai caldă, mai ales că tatăl nu era acasă. A plecat și înapoi nu a mai venit. Fetița de 6 ani crede că este la spital și așteaptă să-l aducă înapoi, dar cum să-l aducă!?..”.

Femeia ne-a povestit și despre visele strivite ale feciorului său.

RAISA CIUREL, mama victimei: „Să meargă să facă bani să-și cumpere motocicletă”. Cu câteva zile înainte mi-a spus ca să-i dau voie să meargă la vară „să fac eu banii mei să-mi cumpăr motocicletă,” dar nu a știut că nu mai are mult de trăit”.

Am reușit să vorbim și cu martorul tragediei – un băiat de 15 ani, cu care victima ieșise să facă sport. Tot el a și anunțat familia victimei despre caz. Canal 5 a primit acordul surorii băiatului minor pentru a ne oferi interviu.

PRIETENUL VICTIMEI: „Am văzut că mașina circulă cu viteză destul de mare și neam ferit pe partea stângă. Mihai era cu mânecile goale, că îi era frig și ținea mâinile în scurtă. Am crezut că e mâna și am vrut să-l apuc de mână, mă gândeam că are vreo șansă să-l scap, dar mașina l-a lovit și l-a aruncat foarte tare. Aveam ambii pasiune pentru motoare. Am zis că la vară să mergem împreună să lucrăm să ne cumpărăm câte unul, dar nu ne-a reușit..”.

Mama copilului ne-a mai spus, făcând referire spusele sătenilor, că primarul care ar fi avut-o ca pasageră pe soția sa, ar fi fost băut la volan.

RAISA CIUREL, mama victimei: „Era băut. Spun că el venea de undeva de la un banchet de la Nisporeni. Trebuia să oprească. Poate dacă se oprea și-i acorda primul ajutor, poate scăpa”.

În comunicatul emis pe acest caz de poliție, nu a fost specificat dacă șoferul era sau nu în stare de ebrietate. Nici Nicanor Ciochină și nici avocatul său nu au venit deocamdată cu declarații sau reacții la subiect. Am mers la casa din sat a edilului, însă la poarta la care am bătut nu ne-a deschis nimeni.

CORINA CALMAȚUI, reporter, Canal 5: „Suntem la casa primarului, am bătut la poartă, am strigat gazdele de câteva ori, dar nimeni nu a venit la noi. Nu știm dacă soția edilului este acasă sau dacă este plecată undeva. Nici cu vecinii nu am reușit să vorbim pentru că, la fel, nimeni nu a ieșit la noi”.

Amintim că tragicul accident a avut loc în data de 19 februarie, în satul Boldurești, raionul Nisporeni. Inspectoratul General al Poliției preciza atunci că șoferul automobilului implicat în accident a fugit de la fața locului, lucru confirmat și de ministrul de la Interne, Adrian Efros. Două zile mai târziu, pe 21 februarie, oamenii legii au anunțat despre reținerea în calitate de suspect a edilului de Boldurești Nicanor Ciochină. Mașina implicată în accident era de serviciu.

Potrivit poliției, până la reținere, bănuitul a montat plăcuța cu numărul de înmatriculare pe o mașină de marcă identică celei implicate în accident. Iar în seara zilei de 20 februarie a înscenat un accident rutier cu implicarea mașinii deteriorate, pentru a ascunde urmele accidentului în care a fost tamponat copilul.

Tot pe 21 februarie, IGP a anunțat că a reținut un medic stomatolog, care este suspectat că l-ar fi ajutat pe primarul din Boldurești să evite tragerea la răspundere.

Acesta ar fi găsit o mașină identică cu cea implicată în accident, care era de serviciu, și ar fi participat la montarea plăcuței de înmatriculare pe noua mașină. Medicul stomatolog urmează să fie reținut pentru 72 de ore.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE