13.3 C
Chișinău

Cazul omorului tinerei însărcinate din Orhei. Tatiana Cociu neagă acuzațiile aduse de Cernăuțeanu: În pofida faptului că Poliția are acces deplin la toate înregistrările de pe camerele de luat vederi, Primaria Orhei a prezentat toată informația deținută imediat ce aceasta a fost cerută | VIDEO

Primarul municipiului Orhei, Tatiana Cociu, a venit cu o reacție după ce șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, a acuzat administrația publică din Orhei că ar fi obstrucționat ancheta poliției în cazul omorului tinerei însărcinate, prin faptul că ar fi împiedicat organele de urmărire penală să preia înregistrările de pe camerele de supraveghere video din oraș. Potrivit edilului, Primaria Orhei a reacționat fulgerător la toate cererile organului de urmărire penală și a prezenta toată informația deținută imediat ce aceasta a fost cerută.

TATIANA COCIU, primarul municipiului Orhei: „Ceea de ține de partea juridică a acestei situații în care eu sunt acuzată în înfăptuirea justiției vreau să declar că aceste acuzații sunt neveridice, neîntemeiate și nefondate. Pur și simplu dl Cernăuțeanu, fiind angajat politic, face presiuni pe mine, pentru că echipa lui Ilan Șor mă susține pe mine. Așadar vă informez și prezint următoarele: La data de 14 aprilie 2024, specialistul IT din cadrul Primăriei Orhei a fost telefonat de către reprezentanții organelor de poliție de a da detalii tehnice suplimentare și informații necesare de serverul de stocare a imaginelor video din camerele de supraveghere video din mun. Orhei. Toate aсeste informați și accesul necesar suplimentar a fost dat fără întârzieri – imediat, fapt care este înscris în scripturile serverului nostru. La data de 18 aprilie 2024 între orele 13:30-13:39, ofițer de urmările penală a Inspectoratului de Poliție Orhei, Corina Muntean a primit toate secvențele video solicitate, cum se vede din procesul verbal în 9 minute au fost efectuate toate acțiunile și solicitarea și predarea. Acum voi prezenta persoanelor și procesul verbal de ridicare a acestor secvențe video către poliție și ordonanța de ridicare la fel a acestor secvențe video. Acum spun fapte care nu pot fi contestate, sunt evidente și infirmă complet cuvintele domnului Cernăuțeanu. În perioada 14 aprilie 2024 – 18 aprilie 2024, Primăria municipiului Orhei nu a cunoscut despre existența unui dosar penal pe acest caz”.

Cociu a mai notat că Poliția are acces direct, nerestricționat și continuu la camerele video din municipiul Orhei 24/7. Mai mult, ea a spus că Primăria Orhei, nici în perioada 14 aprilie 2024 – 18 aprilie 2024, nici în ziua ridicării secvențelor video, nu a avut restricții de a divulga informația deținută pe acest caz.

Amintim că în 12 aprilie, gravida în luna a 6-a, Ana-Maria de doar 19 ani a urcat într-o mașină de ocazie, iar peste 8 zile a fost găsită fără suflare.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE