16.1 C
Chișinău

„O sărbătoare foarte dragă și importantă”. Creștinii ortodocși din Moldova au așteptat cu nerăbdare sosirea Focului Haric | VIDEO

În ajunul Învierii Domnului, la Chișinău a fost adus Focul Haric. Reprezentanții Mitropoliei Moldovei au adus Lumina sacră cu avionul din Ierusalim. În Sâmbăta Mare, în scuarul Catedralei Nașterea Domnului din Capitală, focul a fost împărțit enoriașilor și preoților pentru ca Flacăra sfântă să ajungă în toate parohiile și mănăstirile Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Enoriașii care au venit la Catedrală pentru a lua din Focul Sfânt ne-au spus că respectă această Mare sărbătoare și tradițiile de legate de Duminica Învierii.

„Locuim la Bruxelles și am venit împreună cu micuții noștri acasă, de Paște. Pentru mine Învierea este acasă, în Moldova, este o sărbătoare foarte dragă și importantă, încerc să fiu mereu aici. Și anul acesta, la fel ca în anii precedenți, urmăresc cu îngrijorare și nerăbdare să vad dacă Lumina Sfântă va coborî, iată că și acum a coborât și sunt foarte fericită”.

„Datorită Mântuitorului nostru, Isus Hristos, avem șansa unei vieți veșnice, omul nu trăiește numai cu pâine, iar dacă stăm să ne gândim, totul este o forfotă zadarnică, spiritualitatea este mai presus de toate. Sărbătoarea ne face să ne amintim de chinurile prin care a trecut de dragul oamenilor și în numele mântuirii lor”.

Focul Haric este adus în Moldova pentru al 22-lea an la rând.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE