16.1 C
Chișinău

Distracții pentru copii, concert festiv cu artiștii de top și foc de artificii grandios. Sărbătoare de zile mari organizată de echipa lui Ilan Șor în Taraclia, în cinstea aniversării a 211 ani de la înființarea orașului | VIDEO

Sărbătoare de zile mari în Taraclia. Pe 6 mai, de ziua Sfântului Gheorghe Biruitorul, orașul a împlinit 211 ani. Cu ocazia evenimentului, un amplu program cultural și de divertisment s-a desfășurat în centrul Taracliei. Animatorii i-au distrat pe copii și au adus zâmbete adulților. Personajele de desene animate i-au amuzat pe toți cei prezenți. Puștii au luat cu asalt toboganele și trambulinele pe care s-au distrat fără ca părinții să achite bilete.

La concertul festiv, organizat de echipa lui Ilan Șor în Taraclia, a evaluat artista de onoare a Republicii Moldova Elena Ter. Cântăreața a interpretat cântece în limba bulgară, română, ucraineană și rusă, iar publicul a onorat-o cu aplauze furtunoase. În miezul distracției, oamenii au cântat și au dansat la unison cu aceasta.

Celebra trupă moldovenească Mahagon și-a interpretat hiturile care au încins atmosfera. Artfel, oameni s-au lansat într-o nouă rundă de dansuri.

Primarul Taracliei, Veceslav Lupov, precum și deputații independenți, aleși pe listele Partidului interzis ȘOR, Vadim Fotescu și Regina Apostolova, veniți la sărbătoare, i-au felicitat pe toți cei prezenți de ziua orașului. Ei le-au mulțumit cetățenilor pentru încrederea oferită echipei lui Ilan Șor, datorită căruia a început în urmă cu cinci ani un proces mare de transformare a orașului.

Politicienii au asigurat că echipa lui Ilan Șor va continua să investească în modernizarea orașului Taraclia și în îmbunătățirea calității vieții locuitorilor orașului.

VEACESLAV LUPOV, primarul orașului Taraclia: „Vă place ceea ce facem?
– Da!
– Ei bine, acesta este cel mai important lucru, înseamnă că vom continua să facem asta. Totul este pentru voi, ca să vă simțiți bine, plăcut și să aveți mereu bună dispoziție. M-am îndrăgostit de acest oraș și chiar sunt foarte încântat să fiu mereu aici și îmi doresc foarte mult ca acest oraș să se dezvolte cu adevărat, nu doar prin cuvinte”.

VADIM FOTESCU, deputat independent: „211 ani nu este atât de mult pentru un oraș, având în vedere câți copii aveți, pe care i-am felicitat astăzi la turneul de șah și la alte evenimente sportive, acest oraș, această zonă are viitor, iar acest viitor ar trebui să fie minunat. Vă urez tuturor sănătate, pace, fericire și victorie”.

REGHINA APOSTOLOVA, deputat independent: „În urmă cu cinci ani, aici au început lucrările de iluminare a celor șase microraioane, a început construcția de drumuri și locuri de joacă. Unde în țara noastră este miniOrheiland? În Taraclia. Și, în plus, știți, de mulți ani în centrul orașului vostru a fost o grădiniță într-o stare rea, de care v-a fost atât de dor. Astăzi, sute de copii merg la această grădiniță, datorită primarului orașului Taraclia. Astăzi, de ziua voastră, îți dorim, Taraclia, să te dezvolți în continuare, ești un exemplu pentru toată țara. Dragi prieteni, acum cinci ani Ilan Mironovici Șor a spus: „Vom face din Taraclia perla sudului”. Spuneți, echipa lui Shor a făcut Perla Sudului?
-Da, a facut”.

La sărbătorirea Zilei Orașului a participat și bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul. Ea i-a felicitat pe localnici cu ocazia faptului, că Taraclia a devenit unul dintre cele mai frumoase orașe din Republica Moldova și un exemplu de urmat pentru alte localități din țară.

EVGHENIA GUȚUL, bașcanul Găgăuziei: „În numele locuitorilor autonomiei găgăuze, vreau să vă felicit pe fiecare dintre voi cu ocazia sărbătorii hramului, cu ocazia sărbătorilor de Paști, cu Sfântul Gheorghe și vă doresc pace, bunătate, sănătate și prosperitate. Sunteți un exemplu pentru multe orașe, sate, pentru că într-adevăr orașul dumneavoastră este unul dintre cele mai frumoase din Republica Moldova”.

Liderul blocului Victorie, Ilan Șor, s-a adresat locuitorilor din Taraclia în cadrul unei intervenții online. El a mulțumit oamenilor pentru încrederea acordată echipei sale și a promis că va sprijini în continuare dezvoltarea orașului și a persoanelor care au nevoie de ajutor.

ILAN ȘOR, liderul blocului Victorie: „La cererea minunatului dumneavoastră primar și la solicitarea bașcanului, a luată o decizie și se mai ia una, pe care, sper eu, o vom putea realiza în timpul apropiat, pentru ca locuitorii orașului Taraclia, mai întâi pensionarii, iar apoi alte categorii de cetățeni, vor putea, de asemenea, să aibă acces și posibilitatea de a deschide un cont în Federația Rusă la Promsvyazibank și, de asemenea, să primească acolo asistență care vine din partea Fondului Eurasia. Ne așteaptă proiecte mari în viitorul apropiat. Știți că ne împiedică constant, că banii pe care îi alocăm infrastructurii sunt confiscați, înghețați și se face tot posibilul pentru a ne împiedica să ne realizăm obiectivele. Dragi prieteni, repet că avem rsurse și dorința de a implementa proiecte pentru reanimarea totală a orașului Taraclia și, în ciuda tuturor obstacolelor și a tuturor problemelor care ni se crează, vom reuși să facem toto ce ne propunem. Sărbători fericite, dragi prieteni! Ura!”.

Oamenii au fost mulțumiți de sărbătoarea organizată și i-au mulțumit primarului pentru un astfel de cadou și pentru tot ceea ce face ca să îmbunătățească viața în oraș.

„Mulțumim primarului nostru pentru organizarea unei astfel de sărbători. Foarte frumos. O vacanță frumoasă. Și urăm tuturor sănătate, succes și cât mai multe emoții pozitive. El ne-a făcut toate drumurile, iazul, parcul, totul este în regulă. Cred că el este cel mai bun primar care a fost vreodată în Taraclia noastră”.

„Cântece frumoase, totul este frumos. Ei bine, primarul nostru mereu are grijă de noi. Până acum, toți primarii care au fost au făcut câte puțin, dar acum, în decursul a trei ani, s-a schimbat totul, avem unde merge să ne odihnim alături de copii”.

Sărbătoarea s-a încheiat cu un impresionant spectacol de focuri de artificii. Milioane de luminițe multicolore au acoperit cerul deasupra orașului, care și-a sărbătorit cea de-a 211-a aniversare!

Reamintim că Veceslav Lupov conduce Taraclia pentru al doilea mandat. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, la alegerile locale din toamna trecută, mai mult de 89% dintre locuitori au votat pentru Lupov.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE