16.1 C
Chișinău

„Baza de date a Centrului pentru Monitorizarea Traficului Rutier, utilizată ca o bâtă politică”. Fiul politicianului Sergiu Mocanu îl va da în judecată pe șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, pentru abuz de serviciu | VIDEO

Fostul lider al Partidului Republica Unirii, Sergiu Mocanu a anunțat marți, într-o conferință de presă, că fiul său îl va da în judecată pe șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, pentru abuz de serviciu. Asta după ce vinerea trecută, fiul lui Mocanu a fost rețiut de oamenii legii, după ce Cernuțeanu a anunțat un echipaj de patrulare că acesta ar fi parcat neregulamentar pe o stradă de lângă sediul MAI.

SERGIU MOCANU, fostul lider al Partidului Republica Unirii: „Mașina fiului meu era parcata regulamentar. Există și o decizie judecătorească în acest sens a unui cetățean care a câștigat un caz similar după ce parcase mașina acolo. Astăzi, fiul meu, Roman Mocanu formulează împreună cu avocatul lui o cerere penală împotriva numitului Viorel Cernăuțeanu. Mâine dimineață, la prima oră, la Procuratura Anticorupție va fi depusă o cerere penală pentru abuz în serviciu a unei persoane cu demnitate publică. A acționat abuziv, ca și cetățean putea să sune, dacă i sa părut că este o încălcare să sune la 112. Nu a fost înregistrat de la el niciun sunet la serviciul 112, întrebarea în cadrul anchetei trebuia pusă, ”pe cine a sunat el” și dacă există protocoale în Ministerul de Interne prin care șeful IGP-ului poate da asemenea ordine”.

Mocanu a făcut și alte declarații grave în privința lui Cernăuțeanu. El a amintit despre cazul unor polițiști, care ar fi fost dați afară după ce l-ar fi amendat pe șeful IGP, dar și despre cazul altor subalterni ai lui Cernăuțeanu, lăsați fără loc de muncă, pentru că i-ar fi pornit acestuia un doar penal pentru îmbogățire ilicită.

SERGIU MOCANU, fostul lider al Partidului Republica Unirii: „Acest Viorel Cernăuțeanu, care își creează prin această presă subordonată imagine de șef aproape fără arme, foarte civil șia făcut imagine prin studiourile de televiziune ale lor că, spre exemplu, ar fi putut el amendat pentru o încălcare în trafic. Încercați dumnevoastră, că presă nu mai este ca să-l întrebe, încercați să aflați care este soarta acelor doi polițiști, care într-adevăr l-au oprit în trafic și i-au cerut socoteală pentru încălcare Regulamentului de Circulație, pentru că din informația pe care o am eu, oamenii ceea nu mai lucrează în sistem”.

Acuzat că a făcut abuz de funcție a fost și premierul Dorin Recean.

SERGIU MOCANU, fostul lider al Partidului Republica Unirii: „Nu numai șeful IGP-ului s-a apucat să facă ordine în traficul din Chișinău, ci și Recean face ordinul în traficul din Chișinău. Este cunoscut cazul când șoferul unui Audi, pentru că avea geamurile fumurii a fost blocat în trafic de poliție, după ce a dat ordin Recean, iar polițiștii care nu i-au dezlipit foliile fumurii au fost eliberați din servici. Deci, oamenii aceștia taie și spânzură orașul ăsta și nu au nicio frică că li se poate întâmpla ceva”.

Sergiu Mocanu a mai declarat că există bănuieli rezonabile că baza de date a Centrului pentru Monitorizarea Traficului Rutier în Chișinău este utilizată ca o bâtă politică.

SERGIU MOCANU, fostul lider al Partidului Republica Unirii: „Eu am mărturii de la oameni activi în spațiul public, care spun că în momentul în care sunt mai activi și în momentul în care atacă cumva această guvernare, încep să le vină înștiințări despre încălcările în trafic. Ca să înțelegeți că sunt sute de mii de așa zise încălcări în trafic fixate pe camerele de luat vederi. Așa cum fiul meu n-a primit nicio înștiințare despre cele 8 încălcări, presupuse încălcări, pe care ar fi putut să le conteste, despre care presa spune că erau deja amenzi, așa cetățenii primesc sau nu primesc aceste înștiințări în funcție de cât de cuminți sunt”.

Am solicitat un comentariu la cele declarate de Sergiu Mocanu de la purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General de Poliție, însă deocamdată nu am primit un răspuns. Nici purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă nu ne-a răspuns pentru o declarațiile la acuzațiile aduse prim-ministrului Dorin Recean.

Amintim că, după scandalul dintre șeful IGP Viorel Cernăuțeanu și Sergiu Mocanu, cel din urmă a declarat că fiul său a fost practic sechestrat de polițiști și ținut ore în șir pentru documentare. Atunci poliția a anunțat într-un comunicat de presă că fiul lui Mocanu nu a contestat deciziile de sancționare recunoscându-și încălcările comise și ar fi achitat toate amenzile aplicate.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE