16.1 C
Chișinău

20 de companii aeriene, cercetate de Comisia Europeană pentru că ar fi păcălit clienții: Printre acestea – Wizz Air, care operează şi în Republica Moldova | VIDEO

Comisia Europeană și autoritățile de protecție a consumatorilor din Belgia, Olanda, Norvegia și Spania iau măsuri împotriva a 20 de companii aeriene pentru practici înșelătoare de dezinformare ecologică. Potrivit unui comunicat de presă, Comisia s-a concentrat pe afirmațiile că emisiile de CO2 cauzate de un zbor ar putea fi compensate prin proiecte climatice sau prin utilizarea de combustibili durabili, la care pasagerii ar putea contribui prin plata unor taxe suplimentare.

Autoritățile sunt preocupate de faptul că practicile identificate pot fi considerate acțiuni/omisiuni înșelătoare, interzise prin Directiva privind practicile comerciale neloiale. La rândul lor, companiile aeriene nu au precizat încă dacă aceste afirmații pot fi justificate prin dovezi științifice solide”, spun oficialii Comisiei Europene.

Cele 20 de companii aeriene au la dispoziție 30 de zile pentru a oferi un răspuns și a propune măsuri pentru remedierea situaţiei.

„Autoritățile vor dezbate și vor supraveghea punerea în aplicare a soluțiilor convenite, în caz contrar, ar putea fi aplicate măsuri suplimentare de asigurare a respectării legislației, inclusiv sancțiuni”, se mai spune în textul comunicatului de presă, emis de Comisa Europeană.

Comisia nu spune care sunt cele 20 de companii avia vizate, dar un site ungar de zboruri scrie că printre acestea se numără Air France, KLM, Lufthansa, SWISS, dar și Wizz Air, care operează şi în Republica Moldova. Acestea n-au venit cu reacţii la măsurile Comisiei Europene.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE