21.6 C
Chișinău

Chicu vs Grosu, runda 3: Fostul prim-ministru cere ca speakerul Parlamentului să-i ceară scuze publice, în timp ce ultimul evită să se prezinte la audieri | VIDEO

O nouă ședință de audiere a avut loc la Judecătoria Chișinău cu privire la cererea de chemare în judecată depusă de președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Ion Chicu, împotriva președintelui Parlamentului, Igor Grosu. Fostul prim-ministru cere ca speakerul Grosu să-i ceară scuze publice pentru declarațiile făcute anterior la televizor precum că ar face parte din „coloana a cincea a Federației Ruse”. Chicu a declarat că este pentru a treia oară când Igor Grosu nu se prezintă la audieri. Speakerul a transmis prin reprezentantul său că fiecare are dreptul la libera exprimare. Canal 5 a solicitat o reacție de la Igor Grosu, care ne-a declarat cităm: „vom continua să construim o țară, în care inclusiv pentru dl Chicu, să existe pace, bunăstare și libertate”.

Luni, la Judecătoria Chișinău a avut loc cea de-a patra ședință de examinare a unei cereri de chemare în judecată pentru apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale, depusă de președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, fostul premier Ion Chicu împotriva Președintelui Parlamentului, Igor Grosu.

Subiectul audierii a fost declarația lui Grosu făcută în februarie anul trecut la postul de televiziune Vocea Basarabiei și care era adresată lui Chicu și bașcanului Găgăuziei de la acea vreme, Irina Vlah.

IGOR GROSU, președintele Parlamentului: „Și unul, și alta fac parte din coloana a cincea. Fac parte din coloana a cincea a Federației Ruse. Ei sunt cei care repetă, disciplinat, ce li se spune de la Kremlin, ei nu apar de la sine”.

Fostul premier vrea ca Igor Grosu să-i ceară scuze public.

ION CHICU, președintele partidului PDCM: „Noi cerem de la instanță să-l impună conform legii să infirme cele declarate. Dacă Dumnealui consideră că un cetățean al RM este în serviciul altor state, el trebuie să vină cu dovezi. Dacă asta pur și simplu e ritorica lui iresponsabilă, deci aceste lucruri eu pur și simplu nu pot accepta pentru că o asemenea declarație este denigratoare, nu corespunde adevărului și îmi aduce prejudicii morale și materiale”.

Contactat de Canal 5, Ion Chicu a declarat că Igor Grosu a fost chemat de trei ori în instanță, dar nu s-a prezentat, iar la a patra ședință a delegat un reprezentant al Parlamentului, care potrivit lui Chicu a declarat că domnul Grosu are dreptul la opinie și a cerut să fie respinsă cererea.

Am solicitat o reacție din partea președintelui Parlamentului, însă acesta a transmis prin intermediul consilierul său că, cităm: „Scopurile noastre diferă radical, în timp ce dl Chicu continuă să divizeze cetățenii și să-i mintă, noi vom continua să construim o țară, în care inclusiv pentru dl Chicu să existe pace, bunăstare și libertate.”

Următoarea ședință de judecată a fost programată pentru data de 28 mai.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE