22.2 C
Chișinău

Fraude la examenele auto? Șeful ASP explică de ce unele permise de conducere ar putea fi anulate din oficiu | VIDEO

Agenția Servicii Publice ar putea anula din oficiu permisele de conducere obţinute fraudulos. O spune directorul instituţiei Mircea Eșanu. Într-o emisiune la Radio Moldova, oficialul a declarat că încă nu a fost eliminată practica de fraudare a documentelor, iar ASP face un efort maxim pentru a reduce din amploarea fenomenului, împreună cu instituțiile de forță. 

MIRCEA EȘANU, directorul Agenției Servicii Publice: „O să anunţăm anularea mai multor permise de conducere, pentru care noi avem toate dovezile că au fost fraudate, în primul rând, examenele teoretice. Noi deținem toate înregistrările video cu audio. Şi noi vedem lumea care se așează la computer să dea proba teoretică și nu dă din deget, nici nu se atinge de mouse la computer și el obține testele. Chiar dacă ați avut şi aţi făcut un pact și ați plătit pentru obținerea acestui permis, amiabil, s-ar putea să vă pomeniți în situația prin care noi, din oficiu, prezentând aceste înregistrări şi dovezi, să vă anulăm aceste permise”.

Eşanu a mai declarat că doar în ultima jumătate de an au fost demişi șapte examinatori și cam tot atâţia vor fi eliberaţi din funcţii în perioadă următoare.

Amintim că, la sfârșitul anului trecut, mai mulți angajați ai Agenției Servicii Publice din Bălți au fost reținuți de ofițerii anticorupție. Ei sunt bănuiți de luare de mită și trafic de influență la eliberarea permiselor de conducere. Și în luna martie 2023 au fost reținuți șase angajați ai ASP, din oficiile Bălți și Chișinău, ca parte a unei scheme de corupție.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE