31.6 C
Chișinău

Justificările Ministerului Agriculturii: De ce este necesară organizarea la Chișinău a Conferinței FAO, care va costa bugetul aproape 3 mln. de lei | VIDEO

Ministerul Agriculturii explică necesitatea organizării în luna mai a Conferinței Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Națiunilor Unite, pentru care vor fi făcute cheltuieli de aproape 3 mln de lei. Potrivit instituției, evenimentul reprezintă o ocazie unică pentru Republica Moldova de a se alătura unui forum decizional unde 54 de delegații din statele membre ale Uniunii Europene, Caucaz și Asia Centrală vor stabili bugetul și prioritățile pentru sectorul agricol pe următorii doi ani. În plus, este vorba despre schimb de experiență și susținere financiară, explică purtătorul de cuvânt al ministerului într-o notă trimisă CANAL 5.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului a expediat o notă informativă redacției noastre în care vorbește despre importanța Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, menționând că „prin urmare, faptul că Republica Moldova a fost nominalizată ca gazdă pentru acest eveniment prestigios nu numai că subliniază recunoașterea eforturilor țării în domeniul agricol, dar și încrederea comunității internaționale în potențialul nostru de a contribui la discuțiile și soluțiile globale privind securitatea alimentară și agricultura sustenabilă”.

În aceeași notă se spune că Ministerul Agriculturii și-a exprimat interesul de a fi gazda evenimentului și poartă discuții privind organizarea acestuia în decursul ultimilor doi ani de zile.

„Este o platformă valoroasă care permite schimbul de experiențe, cunoștințe și cele mai bune practici, oferind astfel țării noastre acces la inovații și la strategii eficiente care pot îmbunătăți politici și practici naționale. Mai mult, contribuția semnificativă a FAO, care se ridică la aproximativ 1 milion de dolari SUA anual destinată direct fermierilor moldoveni”, a transmis Ministerul.

Amintim că pentru evenimentul care se va desfășura în luna mai în Chișinău, și la care sunt așteptați 300 de oaspeți, Ministerul Agriculturii va cheltui 2 milioane 570 de mii de lei pentru catering și serviciile de închiriere a încăperilor. Cifrele se găsesc în anunțului despre licitație, postat pe siteul achzitii.md.

Tot de acolo aflăm că invitații vor avea pe masă ”Șapte tipuri de aperitive reci și salate din diferite bucătării moderne, sortiment de murături, mezeluri gătite feliate, patru tipuri de mâncăruri și colecție de tapas din diferite bucătării moderne, condimente, fructe uscate și nuci, verdețuri și legume.

Colțar cu antipasto vegetarian, feluri principale: 1 fel tradițional, 1 fel asiatic/internațional, o stație de paste vii și una carne de vită la grătar/ opțiunea păsări/pește. Pe feluri secundare: cartofi, orez, fel tradițional, spring rolls. Supa zilei, bufet de deserturi și două tipuri de băuturi răcoritoare.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE