31.2 C
Chișinău

Profesoara implicată în cazul de violență la un liceu din Capitală, înlocuită din clasă și sancționată de Consiliul de Etică | VIDEO

Profesoara de la liceul din Capitală în care s-a produs un caz de violență față de o elevă nu va mai preda clasei din face parte aceasta. Decizia a fost luată în urma anchetei de serviciu efectuată de Direcția municipală Educație. 

 S-a constatat că „la lecția de matematică, cadrul didactic a aplicat violența în raport cu o elevă, totodată a manifestat un comportament ostil în adresa altor copii”. La solicitarea membrilor comisiei „pedagogul a fost înlocuit cu un alt profesor până la hotărârea finală a conducătorului instituției de învățământ”.

Iar Consiliul de etică i-a aplicat sancțiuni sub formă de avertizare, anularea adausului pentru semestrul II, consultarea psihologului, deşi, potrivit Codului Muncii, ea putea fi concediată, informează Direcţia Educație, Tineret și Sport.

Și subliniază că personalul din sistemul de învățământ general trebuie să-și desfășoare activitatea profesională în conformitate cu principiile și normele de conduită a Codului de Etică al cadrului didactic.

Amintim că recent, în internet au fost postate imagini video, filmate într-un liceu din Capitală, unde se aude cum profesoara ridică vocea la elevă. În înregistrarea, care este blurată, fata spune și ea ceva, dar nu foarte deslușit, apoi se aude un sunet, asemănător cu o lovitură, după care zboară mai multe foi.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE