31.2 C
Chișinău

Confruntările violente din Congo ar fi provocat decesul a doi moldoveni. Ce spun autoritățile | VIDEO

Doi cetățeni moldoveni ar fi murit în urma confruntărilor violente din Congo. Luptele se dau între mercenarii lui Horațiu Potra și rebelii M23. Se presupune că cetățenii moldoveni erau plecați pe bază de contract, fiind angajați în grupul de mercenari a românului Horațiu Potra, veteran al Legiunii Străine, implicat în mai multe operațiuni pe continentul african, scrie presa română.

Informațiile însă nu au fost confirmate de autoritățile moldovenești. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Chișinău, Vadim Șestopalov, a declarat pentru Canal 5 că instituția verifică informațiile apărute în apresă, iar detalii la acest subiect vor fi oferite ulterior.

Ministerul Afacerilor Externe din România a anunțat joi seară că doi cetăţeni români au murit şi alţi patru au fost răniţi în urma evenimentelor recente din Congo. Unul dintre răniți este în stare gravă. MAE nu a precizat circumstanțele în care aceștia au murit, însă ar fi vorba despre foști militari români care se aflau în Congo pentru a antrena armatele locale, aceștia fiind uciși de o grupare de rebeli, scrie Digi24.

Confruntări violente se desfășoară de câteva zile acolo. Luptele au loc în jurul și în localitatea Sake, acolo unde rebelii M23 iar fi încercuit pe mercenarii lui Potra.

Nu mai puțin de 90 la sută dintre cei care luptă alături de Horațiu Potra sunt români, astfel că nu este exclus ca victimele în rândul foștilor militari sau fosti legionari din România să crească.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE