31.2 C
Chișinău

Protest în fața clădirii executivului: Reprezentanții BCS au cerut demisia Guvernului și au acuzat puterea că nu e capabilă să gestioneze situația din țară | VIDEO

Membri și simpatizanți ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au protestat din nou astăzi în fața Guvernului. Protestatarii au cerut demisia Guvernului și au acuzat puterea că nu e capabilă să gestioneze situația din țară, referindu-se la condițiile de trai ale cetățenilor care, potrivit lor, s-au înrăutățit. La manifestație a participat și fostul președinte Igor Dodon.

În replică, purtătorul de cuvânt al Guvernului a declarat că trăim întro societate democratică, iar cei care protestează în limitele legii au dreptul să o facă.

„Noi nu comentăm revendicările sau aspectele care au fost menționate la protestul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor”, a precizat Daniel Vodă.

Iar, purtătorul de cuvânt al fracțiunii PAS, Adriana Vlas ne-a scris într-un mesaj că nu comentează acțiunea organizată.

Președinția ne-a spus că în țara noastră, fiecare om se bucură de libertatea de întrunire și are dreptul la liberă exprimare.

Anterior, șeful statului, Maia Sandu a declarat că statul respectă dreptul cetățenilor la proteste pașnice, adăugând că provocările nu pot fi tolerate. Potrivit șefului statului, în Moldova se pregătesc provocări de către Federaţia Rusă prin intermediul partidelor de opoziţie.

În ceea ce privește situația economică dificilă, guvernarea a menționat că aceasta a fost cauzată de criza energetică și de războiul din Ucraina, care a dus la creșterea inflației și la majorarea prețurilor. Cu toate acestea, autoritățile spun că au luat măsuri pentru a atenua impactul acestei creșteri prin acordarea de compensații pentru utilități, creșterea veniturilor și a plăților sociale

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE