29.2 C
Chișinău

Interviu EXCLUSIV cu directorul serialului ”Слово пацана. Кровь на асфальте”: Secvențe ale peliculei urmau să fie filmate și în Moldova. De ce s-a renunțat la idee | VIDEO

Secvențe din renumitul serial rusesc ”Слово пацана. Кровь на асфальте” urmau să fie filmate și în Moldova. Realizatorii filmului intenționau să filmeze într-un tren vechi, sovietic, care, spun ei, doar în țara noastră s-a mai păstrat intact. Ideea a venit de la directorul peliculei, originar din Moldova, Serghei Biriucov. Despre asta, el a vorbit în cadrul unei emisiuni de la Canal 5.

Unul dintre cele mai populare seriale ale momentului «Слово пацана. Кровь на асфальте» și-a făcut debutul în noiembrie trecut, în Rusia. Istoria despre grupările de adolescenți care existau în Kazan, la sfârșitul anilor 80, a provocat multe discuții contradictorii în internet, până în punctul în care au existat îndemnuri pentru interzicerea peliculei.

Serghei Biriucov, originar din Fălești, a plecat încă în 2005 în Rusia unde și-a construit o carieră de succes în industria cinematografică. Este producătorul filmului Ёлки последние și Ёлки новые, dar și al serialului Нина, în anul 2022. El este directorul pelicule în echipa de creație a producătorului de seriale Feodor Bondarciuc.

Într-un interviu pentru postul nostru de televiziune Serghei Biriucov ne-a împărtășit momente din culisele filmului.

SERGHEI BIRIUCOV, directorul serialului ”Слово пацана. Кровь на асфальте”: „Filmările au fost complicate. Era iarnă, ger cumplit, nu era Moldova, era Rusia, orașul Iaroslavl, am filmat pe minus 20 de grade. A fost un casting complicat, aproape 2 ani. Am căutat în toată Rusia. Chiar am încercat să găsim actori și în Moldova, în orașul meu Fălești, dar nimeni nu a reacționat”.

Serghei Biriucov a menționat că au fost programate filmări și în Moldova, într-un tren vechi sovietic care, și-a păstrat autenticitatea până în zilele noastre. Dar, ideea nu s-a realizat spune el.

SERGHEI BIRIUCOV, directorul serialului ”Слово пацана. Кровь на асфальте”: „Din păcate avem o republică săracă și doar la noi s-a păstrat acest tren verde sovietic. Iată, acest tren a rămas. Am vorbit cu Serghei și mi-a spus că este, mi-a trimis poze, locația și ne-a oprit la Chișinău.
– V-ați temut că actorii nu vor fi lăsați în țara noastră?
– Da, este cauza principală. Acum, situația politică este aceasta. Nimeni nu s-a revoltat, nu a plâns, nu a făcut isterii. Așa este situația. Am decis să nu riscăm”.

Eroul principal este un minor de 14 ani, pionier sovietic obișnuit, dintr-o familie săracă. El își ajută colegul de clasă, bătăușul Marat, să-și îmbunătățească engleza și comportamentul. Între băieți se leagă o prietenie, iar Andrei devine membrul grupării de adolescenți care controlau anumite străzi și cartiere, luptau pentru teritoriu, organizau confruntări și, de asemenea, erau implicați în jafuri.

Serialul a câștigat popularitate în Rusia și în alte țări ale fostei URSS. În Rusia, pelicula a fost decorată cu premiul «Белый слон» drept cel mai bun serial din 2023.

Al doilea sezon al serialului ”Слово пацана. Кровь на асфальте”, se așteaptă că va fi lansat în primăvara anului 2024.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE