24.4 C
Chișinău

Șapte români și un moldovean, reținuți pentru organizarea luptelor ilegale între câini, în urma cărora animalele se alegeau cu diferite răni | VIDEO

Șapte bărbați din România și unul din Republica Moldova au fost reținuți, după ce au manifestat cruzime față de câini, anunță poliția. Operațiunea s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii precedente în orașul Nisporeni. Suspecții organizau lupte ilegale între câini, în urma cărora animalele se alegeau cu diferite răni. Inițiativa pentru a opri fărădelegea care se comitea pe teritoriul țării noastre aparține poliției din statul vecin.

40 de persoane, participanți și spectatori din Moldova, Bulgaria și România, urmăreau lupta câinilor atunci când autoritățile din țara noastră și România au dat peste ei, pe un teren de la marginea orașului Nisporeni.

Intervenția s-a făcut sub egida Eurojust, iar din echipă au făcut parte procurori PCCOCS, polițiști de la Fulger și de la frontieră. Aceștia ua fost însoțiți de inspectori ANSA, angajați MAI și specialiști veterinari, dotați cu două clinici ambulatorii, care au acordat asistență medicală la fața locului și au preluat pentru îngrijiri cinci câini răniți.

Animalele sunt de rase din Asia Centrală – Volcodav, Cangal și altele. Pentru participarea la campionate ilegale de luptă, în urma cărora mulți câini sunt mutilați, proprietarii acestora achită o taxă de 100 euro.

Poliția mai anunță că simultan cu intervențiile din Moldova au avut loc peste 20 de percheziții și în România, în județele Gorj, Dolj, Mehedinți, Hunedoara,Timiș și Argeș.

Oamenii legii de la noi subliniază că în Moldova luptele ilegale între câini se desfășoară în lipsa unei legi de protecție a animalelor, ceea ce reduce din duritatea pedepsei pentru această activitate.

Amenda acre figurează în Codul contravențional penntru persoanele fizice ajunge la 6000 de lei. Iar atunci când cruzimea față de animale sau torturarea a cauzat mutilarea sau decesul acestora, persoanele vinovate riscă între unu și trei ani de închisoare, până la 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sunt o amnedă de până la 67 de mii 500 de lei.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE