21.6 C
Chișinău

Comiteau furturi în proporții deosebit de mari: În Italia a fost destructurat un grup de moldoveni | VIDEO

Un grup de moldoveni, care comiteau furturi în proporții deosebit de mari pe teritoriul din Uniunea Europeană, a fost destructurat de forțele de ordine din Moldova. Aceștia acționau în special în orașul Milano, din Italia.

După cum a raportat Inspectoratul General de Poliție, filarea atacatorilor a fost efectuată timp de șase luni. Suspecții sunt cetățeni ai Republicii Moldova.

DIANA FETCO, șef secția comunicare IGP: „În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că suspecții sunt originari din Republica Moldova și au vârsta cuprinsă între 30 și 43 de ani. S-a stabilit că liderul grupului infracțional, pe numele căruia au fost emise două mandate de arestare în Italia, a folosit documente false”.

În urma măsurilor penale efectuate de polițiști, s-a stabilit că în ultimii ani suspecții au comis mai multe furturi, provocând prejudicii materiale estimate la câteva milioane de euro.

Potrivit Dianei Fetco, bănuiții au operat în toată Uniunea Europeană, de cele mai multe ori comitând furturi în Milano. În timpul celei mai recente infracțiuni, aceștia au blocat intrările la mașini furate pentru a împiedica oamenii legii să intre și au sustras bunuri în valoare de un milion de euro dintr-un depozit.

De menționat că patru suspecți au fost deja arestați, încă trei persoane sunt căutate.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE