17.2 C
Chișinău

Plecări în lanț din guvernul Ucrainei. Patru miniștri, inclusiv cel de Externe, Dmitro Kuleba, și-au anunțat demisia | VIDEO

Demisii în guvernul ucrainean, în ultimele zile. Mai mulți oficiali au depus cereri la Rada Supremă. Astfel, a decis să plece ministrul de Externe Dmitro Kuleba. Despre asta președintele Parlamentului de la Kiev, Ruslan Stefanciuk, a anunțat miercuri. El a publicat poza documentului, menționând că acesta va fi examinat la una dintre ședințele plenare viitoare. Presa ucraineană scrie că cel mai probabil succesor al lui Kuleba este primul său adjunct, Andrii Sibiga.

Marți, au demisionat alți trei miniștri: cel al Industriei Strategice Oleksandr Kamîşin, al Justiției Denis Maliuska și al Ecologiei Ruslan Streleţ. O cerere a depus şi șeful Fondului Proprietății de Stat al Ucrainei, Vitali Koval. Au mai decis să plece vicepremierul pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică Olga Stefanişina şi cel de Reintegrare Irina Vereșciuk.
Speakerul Ruslan Stefanciuk nu a oferit detalii despre motivele demisiilor.

Pe fondul anunţului din 3 septembrie despre plecarea miniștrilor, președintele Volodimir Zelenski, în discursul său de seară, a spus că Ucraina trebuie să consolideze unele direcţii ale Guvernului și să pregătească modificări de personal, pentru că – citat – „toamna va fi extrem de importantă pentru Ucraina”. El a adăugat că vor fi schimbări şi în biroul președintelui.

De menționat că Zelenski a anunțat „remanieri” în Guvern încă la începutul lunii august, dar nu a oferit detalii.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE