23.2 C
Chișinău

Șapte consilieri PAS din Hîncești părăsesc partidul. Aleșii locali au luat decizia de a crea Fracțiunea Consilierilor Independenți | VIDEO

Șapte consilieri locali din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate din Hîncești părăsesc fracțiunea. Este vorba despre Grigore Cobzac, Maxim Petrușan, Ion Camenschi, Dorian Tașcă, Rodica Gospodinov, Maria Bodișteanu și Valentina Colța. Aleșii locali au luat decizia de a crea Fracțiunea Consilierilor Independenți. Primarul municipiului Hîncești, Alexandru Botnari ne-a spus că declarația de Constituire a fracțiunii a fost aprobată în ședința Consiliului municipal Hîncești, miercuri, 22 august.

ALEXANDRU BOTNARI, primarul municipiului Hîncești: „Nemulțumirea lor e legată de coaliția care a fost făcută la nivel de raion cu fostul Partid Democrat, de mai multe lucruri și prin decizia care au luat-o alții își păstrează funcțiile, nu-i atinge nimeni la nivel de conducerea țării. Printr-un proces verbal au declarat că în număr de 9 consilieri devin toți independenți, mai departe în baza procesului verbal se va numi fracțiunea Independenților”.

Contactat de Canal 5, consilierul care a părăsit fracțiunea PAS, Grigore Cobzac nu a dorit să ne spună care ar fi motivul plecării, însă a respins declarațiile făcute de primarul Hînceștiului, Alexandru Botnari. El ne-a îndemnat să consultăm Declarația de constituire a fracțiunii consilierilor independenți, însă acolo nu sunt invocate motivele plecării.

GRIGORE COBZAC, consilier municipal Hîncești: „Eu nu comentez declarațiile lui. Noi ce am avut de spus, am spus-o acolo. Eu cred că dacă o să urmăriți pagina mea de Facebook, eu o să mai apar acolo cu niște declarații, dar acum v-am zis, este doar atât ce ați citit acolo unde, apropo, acolo tot primarul o făcut-o publică”.

În documentul postat în online se face trimitere doar la regulamentul prin care se constituie o fracțiune a consilierilor independenți.

Am contactat consilierul președintelui Parlamentului și comunicatoarea PAS, Aurica Jardan pentru un comentariu, însă aceasta nu ne-a răspuns la mesaje. Pentru portalul Realitatea, ea a declarat că Maxim Petrușcan și Grigore Cobzac nu erau membri de partid. Aceștia au fost excluși din PAS încă în 2020, atunci fiind invocată nerespectarea disciplinei în partid. Cât despre plecări, Jardan a spus că decizia aparține aleșilor locali din Hîncești.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE