23.2 C
Chișinău

PAS a renunțat la sloganul „Vremuri bune” utilizat în campaniile trecute. Renato Usatîi acuză partidul că ar fi „furat” noul slogan, „Pentru Moldova”, de la alte formațiuni | VIDEO

Partidul Acțiune și Solidaritate a renunțat la sloganul ”Vremuri bune” utilizat în campaniile trecute. Joi, la lansarea Maiei Sandu în cursa pentru al doilea mandat de președinte al R. Moldova a răsunat îndemnul ”Pentru Moldova”. La scurt timp după asta, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, candidat și el la scrutinul prezidențial din toamnă, a acuzat PAS-ul că a furat acest slogan de la el și că, de altfel, cele două cuvinte stau de mult timp pe bannerele sale.

RENATO USATÎI, candidatul Partidului Nostru la alegerile prezidențiale: „Ascultați atent. ”Pentru Moldova!” Maia Sandu strigă ”Pentru Moldova”, Igor Grosu strigă ”Pentru Moldova”, Dorin Recean strigă ”Pentru Moldova”.

Mai mult, Usatîi s-a arătat indignat și de faptul că PAS a ales să utilizeze culoarea albastră în locul galbenului tradițional.

RENATO USATÎI, candidatul Partidului Nostru la alegerile prezidențiale: „Mă uit că ei erau galbeni, dar acum, poftim, pe ecran, îs alb-albaștri, o lăsat oleacă de galben aici, dar în rest peste tot e albastru”.

Menționăm că, inițial, sloganul ”Pentru Moldova” a fost utilizat de Partidul Democrat, lucru confirmat și de bannerele afișate de PD în spațiul public, în urmă cu mai mulți ani. Reprezentanta staffului Maiei Sandu, Aurica Jardan, s-a manifestat asupra subiectului fără a oferi un răspuns clar acuzațiilor „Moldova nu aparține cuiva, este casa noastră a tuturor. Noi vrem ca toți să fie pentru Moldova. Cu cât mai mulți vom fi cu adevărat pentru Moldova – nu doar în vorbe, dar și în fapte – cu atât mai repede Moldova se va dezvolta”, a declarat reprezentanta PAS-ului pentru presă.

Amintim că în campania pentru alegerile prezidențiale, partidul aflat la putere, Acțiune și Solidaritate, a mers cu sloganul ”Vremuri bune”. Formațiunea politică a renunțat însă la acesta fără să explice de ce. În perioada guvernării PAS însă toate reproșurile oamenilor erau legate de faptul că nu avem deloc vremurile bune promise, având în vedere creșterea mare a prețurilor pentru utilități, pentru servicii și produse și, din contra, reducerea pentru cetățeni a puterii de cumpărare.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE