23.2 C
Chișinău

Primul caz de infecție cu virusul West Nile În Republica Moldova. Care este starea pacientului | VIDEO

În Republica Moldova a fost înregistrat un caz de infecție cu virusul West Nile, primul din acest an. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății. Potrivit instituției, pacientul este un bărbat de 49 de ani, revenit recent din Italia, unde s-a aflat în perioada 26-30 iulie curent. Ministerul afirmă cu certitudine că anume în peninsulă bărbatul a fost înțepat de mai multe ori de țânțari. Actualmente, pacientul primește îngrijiri medicale în condiții de staționar, iar starea acestuia este satisfăcătoare.

Conform ultimelor date ale Centrului European de Control al Bolilor, anul acesta, opt țări din Europa, inclusiv Italia, au raportat 69 de cazuri umane de infecție cu VWN. Totodată, miercuri, a fost înregistrat primul deces din România provocat de virusul West Nile, transmis de țânțari. Victima este un pacient de 83 de ani din municipiul Suceava, aflat aproape de frontiera cu Republica Moldova. Bărbatul suferea și de alte afecțiuni, iar decesul a survenit pe fondul agravării acestora, conform presei locale.

Virusul West Nile se transmite doar prin înțepătura unui țânțar infectat, dar nu şi de la om la om. Probabilitatea ca cineva să se îmbolnăvească de la o singură înțepătură este redusă, informează autoritățile din sănătate și recomandă cetățenilor să poarte haine de culori deschise, cu mâneci lungi, pantaloni și șosete înalte, mai ales seara, să utilizeze substanțe care resping țânțarii, dar și insecticide în locuințe și în jurul acestora. Ministerul Sănătății precizează că până acum, singurul caz de infecție cu West Nile a fost înregistrat în țara noastră în anul 2019, cel din acest an fiind al doilea.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE