17.7 C
Chișinău

Întrebări fără răspunsuri și invocarea secretului anchetei. Directorul Lumteh, audiat în CMC în legătură cu electrocutarea a doi copii într-un parc din capitală | VIDEO

Întrebări fără răspunsuri și invocarea secretului anchetei. La o săptămână de la tragedie, administratorul Regiei municipale „Lumteh”, Veaceslav Buț, instituție responsabilă de iluminarea Capitalei, a fost audiat în consiliul Municipal Chișinău pe cazul electrocutării a doi copii într-un parc. Funcționarul a fost bombardat cu întrebări, la care însă a oferit răspunsuri evazive. Consilierul PSRM Silvia Grigorieva a ținut să afle din ce cauză s-a produs acest incident tragic și care au fost etapele de intervenție.

VEACESLAV BUȚ, administratorul regiei „Lumteh”: „Oamenii competenți se ocupă de toate detaliile – ce sa întâmplat. la ziua de astăzi nu vă pot da detalii, pentru că asta va împiedica ancheta și pentru că aceasta va fi părerea mea personală, pe care nu am dreptul să o expun. Astăzi, repet, autoritățile competente se ocupă de aceste întrebări”.

De altfel, trimiterile la secretul anchetei au constituit laitmotivul răspunsurilor oferite de Veaceslav Buț la mai toate întrebările consilierilor.

Și răspunsurile la întrebările consilierului PSRM, Alexandr Odințov, dacă a fost personal la locul tragediei și dacă a recepționat el sau alți responsabili din cadrul Lumteh lucrările de instalare a iluminatului în acest parc, șeful de la Lumteh le-a considerat parte a secretului anchetei.

VEACESLAV BUȚ, administratorul regiei „Lumteh”: „Aceasta este o întrebare tehnică, în principiu, face parte din istoria acestui caz și cred că nu am dreptul să aduc claritate astăzi. Faptul că am fost prezenți – da”.

Nu a putut răspunde funcționarul nici la întrebarea consilierului de la partidul Platforma DA, Victor Chironda.

La un moment dat însă, consilierul PAS Diana Roșca a ținut să intervină neapărat, doar că, în loc să întrebe de rețelele electrice a întrebat de starea copacilor. Acest lucru a stârnit amuzamentul colegilor săi.

După tragedia din parc, locuitorii Capitalei au semnalat mai multe cazuri din locurile publice în care firele electrice erau descoperite sau neprotejate. Oamenii fiind îngrijorați că nenorocirea s-ar putea repeta. În reacție, șeful de la Lumteh a dat asigurări că după acest caz au fost verificate toate spațiile publice, dar că nereguli nu ar fi fost depistate.

Amintim că, tragedia în care doi copii au fost electrocutați într-un parc din Chișinău s-a produs săptămâna trecută. Drept urmare, o fetiță de 11 ani a murit, iar un băiețel de șase ani a fost internat în stare gravă la Institutul Mamei și Copilului. Astăzi, starea copilului este mai bună, iar în zilele următoare copilul ar putea fi chiar externat, au declarat reprezentanții spitalului pentru presă.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE