17.7 C
Chișinău

Apa pentru locuitorii municipiului Strășeni se va ieftini cu un bănuț, în timp ce la Hîncești, populația va plăti apa cu 45 de bani mai mult pentru un metru cub. Tarifele aprobate de ANRE | VIDEO

Un grup întreg de directori, cu salarii de zeci de mii de lei, a stat și a calculat, și a decis să ieftinească cu un bănuț apa pentru locuitorii municipiului Strășeni. Acum, noul tarif este de 20 de lei și 73 de bani, în loc de 20 de lei și 74 de bani. Canalizarea va costa aproape 13 lei pentru un metru cub sau cu un leu și 61 de bani mai puțin. Decizia a fost luată de ANRE.

În schimb, la Hîncești, populația va plăti apa cu 45 de bani mai mult pentru un metru cub, dar și pentru serviciul public de canalizare, pentru care tariful va fi de 20 de lei și 7 bani, în creștere cu trei lei și 36 de bani.

Și la Criuleni, oamenii vor trebui să scoată mai mult din buzunar. Astfel, alimentarea cu apă urmează să se scumpească de la 20 de lei și 36 de bani, metrul cub, până la 21 de lei și 96 de bani, cu 1 leu și 60 de bani mai mult.

De asemenea, tariful pentru serviciul de canalizare va crește cu cu un leu și 18 bani până la aproape 18 lei, metrul cub.

Și la Basarabeasca se vor produce scumpiri. Alimentarea cu apă va costa cu aproape 4 lei mai mult, iar serviciile de canalizare – cu cinci.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE