17.7 C
Chișinău

Se vede doar inscripția cu numele și umărul acestuia. Președinția l-ar fi tăiat dintr-o poză oficială pe premierul Ungariei, Viktor Orban, care stătea la masă alături de Maia Sandu? | VIDEO

Președinția l-ar fi tăiat dintr-o poză oficială pe premierul Ungariei, Viktor Orban, care este și președinte în exercițiu al Uniunii Europene. Oficialul a stat la masă alaturi de Maia Sandu la summitul Comunității Politice Europene, care s-a desfășurat în Marea Britanie.

În cadrul reuniunii, președintele Maia Sandu a avut întrevederi cu mai mulți lideri europeni, iar în fotografiile postate pe pagina instituției prezidențiale apare și Președintele Consiliului European, Charles Michele, și Cancelarul federal al Germaniei, Olaf Scholz, Președintele Franței, Emmanuel Macron, Prim-ministrul britanic, Keir Starmer, Președintele României, Klaus Iohannis, dar și Prim-ministrul polonez, Donald Tusk.

În una dintre poze Maia Sandu stătea lângă premierul ungar Viktor Orban, se vede doar inscripția cu numele premierului maghiar și umărul acestuia. Nu este clar dacă asta a fost o gafă a fotografului sau chipul lui Orban a fost tăiat intenționat din cadru.

Pe pagina de Facebook a lu Orban, fotografia de la aceeași masă apare în întregime.

Am încercat să aflăm de la Președinție dacă pozele postate sunt editate și care au fost motivele pentru care Viktor Orban a fost omis don fotografie. Totodată, am vrut să știm cine a făcut pozele la Summit, dacă fotograful este din Moldova sau e unul străin, dar nici reprezentanții instituției prezidențiale și nici șeful Cabinetului președintei, Adrian Baluțel, nu ne-au răspuns până la momentul rdactării acestui material.

Ținem să menționăm încă că, la începutul lunii iulie, premierul ungar Viktor Orban a mers la Moscova, unde sa întâlnit cu Vladimir Putin. Orban a spus că această întâlnire cu liderul de la Kremlin este una „specială”, că ar dori să discute mai multe probleme importante pentru Europa și să afle poziția Moscovei.

La finalul vizitei, Orbán a susținut o conferință de presă comună cu Putin, la care liderul rus a cerut Kievului să renunțe la o serie de teritorii, să-și retragă trupele și să renunțe la eforturile de a se alătura Alianței Nord-Atlantice.

Uniunea Europeană a reacționat negativ la vizita premierului ungar la Moscova. În afară de Putin, Orban s-a întâlnit și cu liderii altor țări, după cum a declarat însuși premierul ungar, pentru a identifica soluții de încetare a războiului și de demarare a negocierilor cu Ucraina, însă șeful Consiliului European, Charles Michel, a scris pe rețele de socializare că Ungaria nu are un mandat de a negocia cu Rusia în numele Uniunii Europene.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE