16.1 C
Chișinău

„Oamenii nevinovați sunt supuși presiunilor de către regimul actual”. Protest la Curtea de Apel Cahul, unde s-a cerut eliberarea activiștilor blocului ”Victorie”, reținuți în urma perchezițiilor de la Comrat | VIDEO

Protest la Curtea de Apel Cahul. Membri și susținători ai Blocului „Victorie” s-au adunat în fața instituției pentru a cere eliberarea activiștilor reținuți în urma perchezițiilor de la Comrat, care au contestat decizia primei instanțe. Protestatarii au cerut judecătorilor să ia o decizie corectă în privința celor reținuți și cer autorităților să înceteze să mai facă presiuni asupra opoziției.

„Aceștia sunt oameni cumsecade, patrioți, familiști și buni orășeni”.

„Astăzi noi suntem o echipă puternică, astăzi toate loviturile sunt îndreptate către Blocul „Victorie”, anume către acei oameni care îl susțin pe Ilan Mironovici Șor”.

ALEXANDR SUHODOLSCHI, deputat, Blocul ”Victorie”: „Ei trebuie să ia o decizie corectă și sunt sigur că astăzi, aici, în această instituție va fi luată o decizie corectă și oamenii noștri vor fi eliberați la casele lor. Libertate, lșibertate…”.

În pofida acțiunii de protest, Curtea de Apel a menținut decizia Judecătoriei Cahul. Astfel, două persoane rămân în arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar un alt activist al blocului rămâne în arest pentru 30 de zile în izolator. Alte trei persoane nu au voie să părăsescă țara.

ALEXANDR SUHODOLSCHI, deputat, Blocul ”Victorie”: „Unul dintre prietenii noștri, Alexandru Danilov, a fost lăsat în arest. Aceasta este o decizie absolut injustă, dar noi o să luptăm pentru dreptate, pentru ca oamenii nevinoveți să nu supusși presiunilor de către regimul actual”.

„Noi nu suntem de acord cu această decizie, ea nu este corectă și legală, acești oameni nu sunt infractori și nu au ăncălcat legea”.

Amintim că, la începutul lunii iulie, șase persoane au fost reținute de ofițerii CNA și procurori, în urma mai multor percheziții ce au avut loc la Comrat, la sediul organizației teritoriale a Partidului „Șansă”.

Potrivit unui comunicat al CNA, perchezițiile au avut loc în cadrul unui dosar de finanțare ilegală, spălare de bani și falsificare a rapoartelor financiare. CNA spunea că, în urma a 17 percheziții efectuate la șase figuranți, pe dosar au fost ridicate sume de bani în lei și valută străină, purtători de informații și zeci de carduri bancare. Cu toate ca, în comunicatul CNA nu a fost indicată suma depistată, judecând după pozele publicate, aceasta nu este semnificativă. Cele șase persoane au fost reținute mai întâi pentru 72 de ore în izolatorul Inspectoratului de Poliție Cahul.

Președintele Partidului „Șansă” a declarat că ofițerii CNA au asaltat biroul formațiunii pe care o conduce la ordinele reprezentanților partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate și a președintelui Maia Sandu. CNA, PAS și Președinția au refuzat să comenteze declarațiile.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE