16.1 C
Chișinău

Șeful IGP a atacat reporterul Canal 5, fiind deranjat de întrebările adresate în legătura cu crima teribilă din Capitală. Cernăuțeanu spune că nu există motive ca să-și de-a demisia după incident | VIDEO

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, este de părere că nu există motive ca să-și de-a demisia după crima teribilă din sectorul Rîșcani, unde a fost împușcat un lider al unei grupări criminale. Acesta s-a arătat deranjat de întrebarea reporterului nostru și a trecut la atac.

VIOREL CERNĂUȚEANU, șeful Inspectoratului General al Poliției: „- Ar exista motive să vă dați demisia după acest caz?
– Dar cine sunteți dumneavoastră ca să-mi spuneți ca să-mi dau demisia?
– Eu vă întreb, vă adresez o întrebare.
– Eu sunt un ofițer, în momentul în care o să mi se spună că trebuie să plec, eu o să plec, dar atâta timp cât eu am o sarcină de a documenta și de a exercita anumite activități, eu o să activez. Eu pot să vă întreb pe dumneavostră cum primiți salariul dacă activitatea dumneavoastră este suspendată?”.

L-am mai întrebat pe Viorel Cernăuțeanu și ce răspuns are la acuzațiile aduse de către fosta comunicatoare a Ministerului Afacerilor Interne Alina Zbancă, care a venit cu o reacție după omorul de la Rîșcani, declarând că prioritățile poliției ar fi lupta cu opoziția și bătrânii de la proteste și nu investigarea infracțiunilor grave.

Și aici șeful IGP a preferat să nu ofere un răspuns clar și a pus într-o oală politica și asigurarea securității în societate.

VIOREL CERNĂUȚEANU, șeful Inspectoratului General al Poliției: „Nu are o bătrânică nicio vină într-un proces. Noi încercăm să lucrăm și să documentăm toate grupările, inclusiv gruparea criminală Șor. Să nu uităm că ceea ce se întâmplă la noi, cu regret, în Republica Moldova avem o reprezentanță a unei grupări criminale pe teritoriul Republicii Moldova”.

Cernăuțeanu a preferat să fugă de răspuns și atunci când a fost rugat să comenteze acuzațiile aduse în adresa poliției de către fostul șef adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, care a spus că în țara noastră au ajuns să se „răfuiască grupările criminale pentru sferele de influiență, pentru contrabandă de țigări spre UE, cu droguri în tranzit prin Moldova, iar liderii acestor grupări au ajuns prin scheme de corupție mare la nivel de Interpol, în care sunt implicați politicieni din Parlament și Guvern, 2 Șefi de la Poliția de Frontieră și 3 șefi mari din structurile de forță”.

VIOREL CERNĂUȚEANU, șeful Inspectoratului General al Poliției: „Îi recomandăm cetățeanului respectiv să vină acasă și să dea mărturii în cadrul procesului penal ca să fie audiat. Cu siguranță, dacă are ceva pertinent, ar fi de folos. Dar îi recomandăm să vină acasă”.

Amintim că, după omorul din sectorul Rîșcani al Capitalei, în mediul online au apărut mai multe critici în adresa poliției, potrivit cărora, forțele de ordine s-ar ocupa de lupta cu opoziția, iar crimele și infracțiunile grave sunt neglijate de forțele de ordine. Asta în condițiile, în care numărul crimelor violente și al infracțiunilor crește de la o zi la alta.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE