17.2 C
Chișinău

Restricțiile de la Aeroport au fost prelungite: Ce trebuie să știe cetățenii care își planifică o călătorie | VIDEO

Restricțiile de la Aeroportul Chișinău sunt prelungite cu două săptămâni. Noile interdicții au fost anunțate de Poliția de Frontieră și vor fi valabile până în data de 30 mai. Potrivit unui comunicat, „măsurile sunt implementate cu scopul asigurării unui confort optim și pentru siguranța tuturor călătorilor”.

În primele zile ale lunii mai, Poliția de Frontieră a restricționat accesul în Aerogară, invocând alertele false cu bombă și că „unele grupări criminale foloseau terminalul în scopuri politice”.

Sutoritățile anunțau atunci că au suplimentat numărul de polițiști de frontieră și de echipamente speciale de control, „pentru a face față provocărilor actuale și a garanta securitatea călătorilor”.

Accesul în terminalul aeroportuar este permis doar pasagerilor care prezintă biletul și documentul de călătorie, personalului în baza permisului de acces, precum și membrilor de echipaje ale aeronavelor. Iar, călătorilor li sa recomandat să se prezinte cu cel puțin trei ore înainte de ora de decolare a zborului planificat.

Restricțiile impuse sunt criticate de unele persoane care petrec sau întâmpină călătorii. Oamenii se plâng că sunt nevoiți să aștepte afară pe vânt, ploaie sau căldură și că nu au fost create condiții elementare de așteptare, nefiind diponibile nici măcar toalete în caz de necesitate.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE