18.3 C
Chișinău

Descinderi la Agenția Rezerve Materiale. Patru angajați ar fi cauzat un prejudiciu estimat la circa 4 milioane de lei | VIDEO

Descinderi la Agenția Rezerve Materiale. Patru angajați ai instituției sunt bănuiți că ar fi cauzat un prejudiciu estimat la circa 4 milioane de lei.

Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au efectuat mai multe percheziții la birourile și domiciliile acestora și au pornit investigațiile într-un dosar de abuz de serviciu, care vizează presupusele ilegalități comise la organizarea procedurilor de achiziții publice la ARM a Ministerului Afacerilor Interne, desfășurate în perioada 20232024.

Bănuiții ar fi favorizat un agent economic în vederea câștigării licitațiilor publice privind achiziționarea rezervelor de tablă profilată în cantitate de 25 000 m2, în sumă totală de 3 712 500 de lei, care depășește suma prevăzută în contract.

CNA și Procuratura Anticorupție desfășoară acțiuni în vederea stabilirii și documentării tuturor persoanelor implicate în acțiunile ilegale menționate și atragerii la răspundere penală a acestora. Amintim că pe 3 aprilie curent, directorul adjunct al Agenției Rezerve Materiale și conducătorul Direcției Administrare rezerve materiale de stat din cadrul instituției au fost reținuți în cadrul unor cauze privind trucarea achizițiilor publice, soldate cu prejudicierea bugetului de stat în proporții deosebit de mari.

Aceștia ar fi favorizat unii agenți economici în vederea câștigării licitațiilor publice privind achiziționarea rezervelor de păcură, grâu, zahăr, a unor utilaje tehnice și autovehicule.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE