32.7 C
Chișinău

„Riscă pedeapsă cu închisoare de la 6 la 10 ani”. Șoferului mașinii în care a urcat tânăra însărcinată din Orhei, dispărută vinerea, i-au fost înaintate învinuirile | VIDEO

30 de zile de arest pentru șoferul mașinii în care a urcat tânăra însărcinată din Orhei, dispărută vinerea trecută fără urmă. Judecătoria Orhei a acceptat demersul procurorilor. Inculpatul a fost adus în instanță, însă a refuzat să facă declarații pentru presă.

Procurorul pe caz a refuzat să-și spună numele, dar a precizat că instanța a admis integral demersul acuzării.

„Și a aplicat măsura preventivă solicitată prin demers sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 de zile.
– Își recunoaște vina?
– Nu recunoaște vina prin declarațiile sale pe care le dă și poziția formulată în vederea apărării, acesta declară că nu recunoaște vina.
– Este versiune de omor?
– La momentul de față încă nu. Procuratura raionului Orhei a înaintat mai multe versiuni și lucrează asupra tuturor versiunilor. Cu siguranță vor mai audiați oameni, martori și se muncește.
– De ce a fost necesară aplicarea preventivă? Ar putea influiența pe alți oameni sau să se eschiveze?
– Studiind personalitatea învinuitului și am mers și pe ideea că un risc ar fi ca acesta să se eschiveze de la organul de urmărire penală. Mai mult, aflarea lui la libertate ar putea să pericliteze mersul normal a urmăririi penale prin influiențarea altor martori, distrugerea altor probe pe care suntem în proces de administrare.
– Aseară s-au făcut percheziții la domiciliul său, s-a depistat ceva?
– Noi considerăm că am găsit careva probe despre care nu vă pot spune”.

„Până la momentul de față, noi facem acțiuni de urmărire penală și sunt momente pe care nu le pot spune acuma, deoarece este secretul urmăririi anchetei penale și ar putea să fie periclitat mersul urmăririi penale.
– Cum a explicat el faptul că s-a oprit la stație?
– Sunt declarații date în cadrul urmăririi penale și nu vă pot da răspuns la această întrebare. Este o versiune a dumnealui, o versiune de apărare, așa o tratez eu la momentul de față.
– Are vreo legătură cu iubitul fetei?
– Nu.
– Cum pledează învinuitul?
– Nu recunoaște vina.
– Dacă va fi găsit vinovat ce riscă?
– Pedeapsă cu închisoare de la 6 la 10 ani”.

Avocatul învinuitului a refuzat să facă declarații pentru presă.

Acum o săptămână, Ana-Maria, gravida de 19 ani, a urcat într-un automobil, pe strada 31 august din Orhei în jurul orei 21:00, și a plecat într-o direcție necunoscută, iar până acum locul aflării acesteia nu se cunoaște. Șoferul automobilului în care a urcat tânăra le-a spus polițiștilor că fata ar fi coborât la marginea drumului imediat după ce și-a dat seama că a urcat într-o mașină străină, iar el și-a continuat drumul.

Oameni legii susțin că în căutarea fetei sunt implicați sute de voluntari și polițiști. Aceștia au făcut cercetări și în gospodăria șoferului. Tot acolo s-au aflat și criminaliști, care au inspectat locul în jur de o oră.

Anterior, Poliția a anunțat că bărbatul a refuzat să conlucreze cu ancheta. El se declară nevinovat.

Amintim că Ana-Maria are 19 ani și este însărcinată în luna a 6-a. Semnalmentele ei sunt: înălțimea 1.65 m, păr castaniu, ochi albaștrii. În momentul plecării, aceasta purta pantaloni negri, maiou alb și o bluză neagră.

Persoanele care dețin orice fel de informații despre Ana sunt rugate să contacteze imediat serviciul unic de urgență 112.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE