17.7 C
Chișinău

Operațiune de reținere cu „mascați” în Chișinău: Localnicii nu au avut acces în zonă trei ore. MAI și IGP, rezervați în declarații | VIDEO

Bărbatul căutat ieri de poliție în sectorul Botanica nu era înarmat. Despre asta a declarat pentru Canal 5 ministrul de Interne. Asta deși ieri au apărut informații în spațiul online contrariul. De asemenea, Adrian Efros a menționat că nu este nici un motiv de îngrijorare pentru chișinăuieni, chiar dacă locuitorilor din zonă le-a fost restricționat accesul timp de trei ore.

Miercuri, în spațiul online au apărut mai multe imagini video în care reprezentanții legii căutau un bărbat în apropierea străzii Soarelui din sectorul Botanica al capitalei. Contactată de Canal 5, șefa Secției Comunicare și Protocol, Diana Fetco a precizat că ar fi vorba despre o operațiune specială de localizare și reținere a unei persoane aflate în căutare, însă nu ne-a oferit mai multe detalii.

Mai târziu, canalul de Telegram TV6 a scris că se presupune că bărbatul căutat ar fi unul dintre cei doi reținuți miercuri seara sub suspiciunea de șantaj. Potrivit Poliției, aceștia s-au prezentat drept angajați ai structurilor de forță și, amenințând un bărbat cu pușcăria, i-au cerut 4 000 de euro și 40 600 de lei. Suspecți au fost reținuți și conduși la inspectorat. La domiciliile lor au fost găsite mai multe probe care le-ar dovedi vinovăția. Bărbații au fost arestați pentru 30 de zile și riscă între 7 și 10 ani de închisoare. Anume unul dintre aceștia ar fi evadat.

ADRIAN EFROS, ministrul Afacerilor Interne: A fost o operațiune ordinară prin consemnul care a fost declanșat în privința unei persoane care se află în căutare, este o activitate de rutină a poliției în îndeplinirea misiunilor pe care le au”.

Chiar dacă în spațiul online au apărut informații că individul era înarmat, Efros a declarat contrariul.

ADRIAN EFROS, ministrul Afacerilor Interne: „Nu este cu arma, nu este nici un fel de armă, nu este nici un pericol față de societate, lucrurile sunt ținute sub controlul poliției și nu este motiv de îngrijorare pentru cetățenii orașului Chișinău”.

Potrivit locuitorilor din zonă, chiar și cei care se plimbau alături de copii au fost forțați să treacă prin cordoanele de poliție pentru a ajunge acasă.

„- Îl căutau aici, ea foarte multă poliție, foarte multe mașini. Și până acum…Ei numai ce au plecat, dar așa nu știu- Deci, până acum nu au găsit pe nimeni?
– După cum cunosc, pentru că nouă nu ne-au permis să ieșim în stradă. Intrați în ogradă și stați acolo, pentru că noi căutăm. Numai ce poliția și Fulger cu câinele au plecat.
– Deci polițiștii v-au spus că sunt în căutarea unui infractor?
– Da, un oarecare infractor”.

„- Cât timp ați așteptat, ca să vă permită să intrați în casă?
– Undeva vreo jumătate de oră, mai mult chiar, aproape o oră.
– La ce oră vă întorceați acasă de la muncă?
– Nu, eu am fost la piață și am cumpărat 2 kg de cartofi.
– Cât era ora?
– 17:20.
– Și până la jumătate la 7 ați stat și ați așteptat? Da.
– Dar poliția când a venit, la ce oră?
– Nu știu, eu nu eram acasă.
– Ați venit și poliția deja era aici? -Da, da, umblau pe acolo.

Pe canale de Telegram a fost publicată o poză cu presupusul infractor.Contactată de noi pentru detalii, șefa serviciului de presă al Inspectoratului General de Poliție, Diana Fetco a fost rezervată în declarații. Ea nea spus doar că a fost demarată o operațiune specială de localizare și reținere a unei persoane aflate în căutare.

Fetco a adăugat că nu este vorba de luare de ostatici, crimă sau alte momente periculoase pentru societate și a promis să revină cu detalii. Am telefonat-o joi din nou pentru a o întreba dacă persoana căutată a fost prinsă, dar aceasta nu ne-a răspuns la apeluri și nici la mesaje.

Am telefonat-o joi din nou pentru a o întreba dacă persoana căutată a fost găsită și reținută, dar aceasta ne-a scris că, atunci când vor fi încheiate acțiunile vor fi oferite mai multe informații.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE