31.2 C
Chișinău

Republica Moldova va mai denunța trei acorduri cu CSI. Care sunt acestea | VIDEO

Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, astăzi, rapoartele a trei proiecte de lege privind denunțarea acordurilor încheiate pe platforma Comunității Statelor Independente.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, Legislativul urmează să le examineze. Primul acord prevede principiile furnizării de arme, material și echipamente forțelor armate ale statelor membre, organizarea activităților de producție a întreprinderilor de cercetare și experimentale.

Al doilea acord se referă la grupurile militare de observatori, și forțele colective de menținere a păcii în CSI, și Protocolul privind procedura temporară de formare și utilizare a grupurilor militare de observatori și a forțelor colective de menținere a păcii în zonele de conflict între state și în statele membre ale CSI.

Ultimul document este despre acordul statelor membre ale Comunității privind cooperarea în scopul sprijinirii tehnico-materiale a autorităților competente în domeniul combaterii terorismului și a altor forme violente de extremism.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE