31.2 C
Chișinău

Focuri de armă la frontiera cu moldo-română pentru prinderea unor traficanţi de ţigări

Poliţiştii de frontieră din Botoşani au folosit armamentul din dotare în timpul unei acţiuni de prindere a unor traficanţi de ţigări la frontiera cu Republica Moldova, au anunţat, marţi, reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Botoşani, citați de Agerpres.RO.

Potrivit acestora, contrabandiştii au trecut ilegal peste râul Prut, în zona localităţii Româneşti, 5.000 de pachete cu ţigări, în valoare totală de aproximativ 50.500 de lei.

„Un echipaj format din poliţişti de frontieră a observat pe direcţia localităţii de frontieră Româneşti, mai multe persoane care transportau dinspre malul râului Prut către teritoriul naţional colete voluminoase. Pentru reţinerea persoanelor, poliţiştii de frontieră au efectuat somaţiile legale prin voce, însă pentru că persoanele nu s-au supus, colegii noştri au folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale. Coletele transportate au fost abandonate pe teritoriul naţional, în timp ce persoanele au reuşit să fugă şi să se ascundă, profitând de vegetaţia din zonă”, au precizat oficialii STPF.

Ţigările abandonate de contrabandişti au fost ridicate de poliţiştii de frontieră. În acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE