29.2 C
Chișinău

Elevii cu nota medie mai mică de 6 ar putea să nu mai fie acceptați la liceu. Explicațiile ministrului Educației | VIDEO

Elevii cu nota medie mai mică de 6 ar putea să nu mai fie acceptați la liceu. Este noul proiect, elaborat de către Ministerul Educației și Cercetării. Potrivit ministrului Dan Perciun, noul Regulament de admitere în liceu a fost consultat cu Direcțiile de Educație și directorii de școli din țară.

DAN PERCIUN, ministrul Educației și Cercetării: „Părerea mea personală este că probabil și 6 este puțin, dar zic să începem de undeva. Pornim cu ideea introducerii acestei medii minime pentru că, totuși, materialul de la liceu are un anumit grad de complexitate și atunci, pentru al putea însuși, prezumăm că și rezultatele de la gimnaziu trebuiau să atingă un nivel minim, și nouă ne pare că 6 totuși nu este prea mult, nu este o cerință tocmai înaltă”.

Astfel, copiii care vor avea note mai mici își vor putea continua studiile la colegii și școli profesionale, mai spune Perciun.

Potrivit lui, în anul trecut, aproximativ 1.500 de elevi din ciclul gimnazial nu au reușit să obțină nota medie 6 la examene. Totodată, ministerul își propune ca din luna aprilie să anunțe care instituții de învățământ vor putea deschide clase liceale, cu condiția că va fi numărul necesar de copii pentru formarea a două clase de liceu și dacă nu au suficienți elevi, întrunesc sau nu condițiile de excepție prin care se admite deschiderea unei singure clase liceale.

După consultările publice, noul regulament de admitere în liceu urmează să fie propus spre aprobare Guvernului.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE