22.2 C
Chișinău

Iarnă în toată legea. Începând cu săptămâna viitoare ne așteaptă temperaturi de până la -15 grade | VIDEO

Iarnă în toată legea. Începând cu săptămâna viitoare ne așteaptă temperaturi de până la -15 grade în termometre. Potrivit meteorologilor, scăderea valorilor termice va urma unui ciclon sudic ce ne traversează teritoriul țării și care din 7 ianuarie ne aduce precipitații sub diferite forme.

NADEJDA STOLEAR, șef secție prognoze meteorologice: „Începând cu data de 7 ianuarie se prevede traversarea pe teritoriul țării noastre a unui ciclon sudic care va schimba vremea radical. Vor cădea precipitații la sud sub formă de ploaie, partea de nord sub formă de lapoviță. Noaptea pe 8 ianuarie se vor transfera în zăpadă, izolat va viscoli, pe drumuri se va forma ghețuș. După trecerea acestui ciclon, temperatura aerului va scădea destul de mult, noaptea vom avea temperaturi de -10, -15, iar pe parcursul zilei vom avea -3, -4”.

Sinopticienii pun răcirea vremii pe seama unui val de aer rece care vine spre noi din nordul Europei. Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în centrul țării, pentru ziua de 7 ianuarie, este prognozată lapoviță slabă.

Totodată, ziua, termometrele vor indica temperaturi de până la +6 grade Celsius. Pe 8 ianuarie sunt așteptate ninsori. Pe 9 ianuarie va fi cer noros, ziua vor fi temperaturi de -4 grade Celsius și noaptea – de -6 grade Celsius.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE