21.2 C
Chișinău

Cal blocat pe un acoperiş din cauza inundaţiilor, salvat de echipele de intervenție, în Brazilia

Echipele de intervenţie au salvat joi un cal care a rămas blocat timp de două zile pe un acoperiş într-o localitate din sudul Braziliei afectată sever de inundaţii, potrivit imaginilor difuzate de posturile de televiziune, informează Digi24 cu referire la Reuters.

Calul, blocat pe acoperişul unei ferme, a fost zărit miercuri de elicopterul unui post de televiziune la periferia oraşului Canoas, situat la nord de Porto Alegre, capitala statului Rio Grande do Sul.

Primarul Canoas, Jorge da Silva, a făcut apel la autorităţi pentru salvarea calului.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de ABC News (@abcnews)

Voluntarii care au participat la operaţiunea de salvare au spus că animalul umbla prin zonele inundate de patru zile. Cu ajutorul veterinarilor militari, salvatorii au prins calul şi l-au urcat într-o barcă pneumatică Zodiac după care l-au transportat într-o zonă sigură.

Inundaţii fără precedent provocate de ploi torenţiale în Rio Grande do Sul au dus la moartea a 107 persoane, în timp ce 136 sunt în continuare date dispărute în localităţile inundate, unde străzile s-au transformat în râuri.

Peste 164.000 de persoane au fost strămutate, iar prognozele anunţă ploi suplimentare în următoarele zilenotează Reuters, citată de Agerpres.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE