28.3 C
Chișinău

Vântul puternic a distrus acoperișul unui bloc locativ multietajat din Ceadîr-Lunga. Primarul solicită ajutor de la Comitetul Executiv al Găgăuziei | VIDEO

Vântul puternic de astăzi a distrus acoperișul unui bloc locativ multietajat din Ceadîr-Lunga, fiind smulsă țigla metalică de pe o suprafață de 450 de metri pătrați. Despre asta a anunțat primarul localității, Anatolie Topal pe pagina sa de pe rețelele de socializare. Angajații IGSU din Ceadîr- Lunga au demontat imediat acoperișul devastat de rafale care, spune edilul, prezenta un risc pentru trecători. Potrivit primarului, a fost estimat un prejudiciu prealabil de circa 250 mii lei, iar, potrivit calculelor, pentru instalarea unui nou acoperiș este nevoie de peste 340 de mii de lei.

ANATOLIE TOPAL, primarul orașului Ceadîr-Lunga: „Jumătate din acoperiș a fost smuls, 430 m2 suprafaţa totală, a rămas practic doar a 10-a parte. Devizul de cheltuieli este în jur de 340 de mii. Am solicitat autorităților regionale să ne aloce 200 de mii, restul sumei de circa 140 de mii, o vom aloca noi și asociația de locatari. Dacă CSE a Găgăuziei va decide să aloce această sumă, atunci putem să începem prompt restabilirea completă a acoperișului”.

Topal și-a exprimat speranța la promptitudine din partea Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia în vederea remedierii problemei și înlocuirii cu unul nou a acoperișului spulberat de vânt.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE