10.5 C
Chișinău

Curtea de Apel a menținut decizia Judecătoriei Chișinău: Șoferul care l-a accident mortal pe tânărul campion la ciclism Valerian Răilean, va sta șase ani după gratii | VIDEO

Șoferul care a provocat, în februarie 2023, un accident rutier la Stăuceni, soldat cu decesul unui biciclist minor și rănirea altuia va sta șase ani după gratii. Curtea de Apel a menținut decizia pronunțată pe 20 iulie de magistrați Judecătorie Chișinău, sediul Buiucani. În reacție, tatăl lui Valerian Răilean, campionul decedat în accident, a calificat sentința ca fiind o nedreptate și a declarat că familia va lupta pentru ca inculpatul să primească pedeapsa pe care o merită. 

ALEXANDRU COȘCODAN, tatăl băiatului decedat: „Bineînțeles, nu suntem de acord. Vom merge în instanțele ierarhe superioare de justiție, respectiv la Curtea Supremă de Justiție, pentru a ne face dreptate. Suntem practic lipsiți de drepturi de apărare corectă. Nimeni nu ia în considerație starea noastră emoțională, cum trăim noi, ce facem noi, suntem distruși. Practic a distrus viața mai multor generații de acum în colo”.

Nici șoferul și nici avocatul său nu au fost prezenți la pronunțare.

Pe 14 aprilie, șoferul de 48 de ani a primit încă 30 de zile de arest preventiv, la solicitarea procurilor, iar în prezent el se află în penitenciarul nr.13 din capitală.

Amintim că, pe 21 februarie, lângă localitatea Stăuceni, doi cicliști minori, care circulau pe acostament, au fost loviți de o mașină. În urma impactului, unul dintre copiii de 12 ani a decedat, iar al doilea, potrivit medicilor, încă mai urmează perioada de reabilitare. În momentul comiterii accidentului, șoferul automobilului avea permisul de conducere suspendat, după ce, în martie 2020, a urcat la volan în stare de ebrietate. În toată această perioadă, el a fost prins de polițiști la volan fără carnet și a fost amendat contravențional.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE