6.6 C
Chișinău

Câți bani vor fi alocați suplimentar din bugetul statului pentru pilotarea votului prin corespondență al moldovenilor din SUA și Canada | VIDEO

Pilotarea votului prin corespondență al moldovenilor din SUA și Canada va costa suplimentar bugetul de stat circa 1,2 milioane de lei. Banii sunt prevăzuţi în nota informativă la proiectul de lege înregistrat vineri, de un grup de parlamentari PAS.

Canal 5 a întrebat reprezentanții Comisiei Electorale Centrale dacă într-adevăr este necesară această sumă.

PAVEL POSTICĂ, vicepreședintele CEC: „Asta sunt cheltuielile estimative incluse în nota informativă, de facto, când o să fie făcută achiziţia, o să vedem cât îi efectiv, ca şi în oricare planificare bugetară”.

Potrivit proiectului de lege, suma este necesară pentru asigurarea dezvoltării și menținerii subsistemului informațional destinat înregistrării pentru exercitarea votului prin corespondență și identificării la distanță a alegătorului, pentru tipărirea și procurarea plicurilor, buletinelor de vot, sigiliilor autocolante și altor materiale electorale, pentru cheltuielile poștale necesare expedierii plicurilor cu materiale electorale, pentru activitatea organelor electorale şi alte cheltuieli în funcție de tipul scrutinului organizat.

Potrivit reprezentanţilor CEC, la ultimele alegeri parlamentare, desfăşurate în Republica Moldova, au votat în jur de 10-11 mii de moldoveni stabiliţi în SUA şi Canada.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE