22.2 C
Chișinău

Soluția identificată de Pretura Botanica, pentru a împiedica popasul păsărilor: Unii cetățeni spun că fapta este inumană față de înaripate | VIDEO

Benzi cu țepușe din metal au fost instalate la geamurile Preturii Botanica, pentru a împiedica popasul păsărilor. Unele dintre acestea au rămas însă blocate și au murit. Unii trecători au văzut ideea ca pe o soluție împotriva distrugerii aspectului clădirii, alții spun însă că fapta este inumană față de înaripate.

O înregistrare video cu benzile anti-păsări au fost publicate pe social-media de Karl Luganov, șeful secției municipale de control și protecție a animalelor. Acesta a scris în dreptul imaginilor că este o cruzime față de păsări, iar fațada acestei Preturi a devenit și mai înfricoșătoare.

„Principalul motiv pe care l-au exprimat în apărarea lor este că „nu au bani să spele geamurile”. Totul s-a făcut pentru ca porumbeii să nu strice aspectul clădirii. Doar că, în rezultat, pretura s-a transformat într-un loc de ucidere a animalelor, iar fațada sa a devenit mai urâtă și mai înfricoșătoare, din cauza spinilor și a cadavrelor păsărilor moarte”.

Am vrut să aflăm de la responsabili ai Preturii Botanică de ce au recurs la acest gest, dar secretara ne-a anunțat că atât pretorul cât și vicepretorul sunt plecați la o ședință și nu a dorit să ne dea datele de contact ale acestora.

Am întrebat și oameni ce cred despre acestă situație, iar unii au calificat-o ca fiind inumană.

„Cum să pui ținte să nu intre păsările să mănânce o bucată de pâine. Nu este drept, eu așa socot”.

„Este o metodă aplicată în întreaga lume, nu există o altă soluție. Nu știu ce să vă spun, îmi este milă de păsări, dar și de munca oamenilor care spală geamurile”.

„Dar faptul că a devenit mai curat, chiar și în stradă și blocurile, asta e cu siguranță. Și plus este o metodă europeană utilizată, nu este ceva inventat de Pretură sau mă rog”.

Am sunat și la Primărie pentru o reacție, dar purtătorului de cuvânt al instituției, Vasile Chirilescu, ne-a spus că nu cunoaște despre această situație și va reveni cu un comentariu miercuri.

Menționăm că, acesta nu este primul caz de instalare a unor benzi cu țepi pe clădirile din capitală. În 2019, de exemplu, la această soluție a recurs și Catedrala Mitropolitană, tot pentru a alunga porumbeii care se adăposteau acolo.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE