11.2 C
Chișinău

„Camerele de supraveghere au surprins o persoană alergând”. Ce spun angajații USM, pompierii și poliția despre incendiul la Centrul de informare și Documentare NATO | VIDEO

Un incendiu a izbucnit aseară la Centrul de informare și Documentare NATO de la Chișinău, care se află în incinta Universității de Stat din Moldova. Potrivit pompierilor, flăcările au cuprins două uși ale oficiului și nicio persoană nu a avut de suferit. Poliția examinează versiunea unei incendieri intenționate, ipoteză susținută și de către USM.

Ofițerul de presă al IGSU, Liliana Pușcașu a declarat pentru Canal 5 că, pompierii au fost sesizați joi seara, în jurul orei 19. La fața locului au intervenit 2 echipaje care, în câteva minute au stins flăcările care, au cuprins două uși de la intrarea în Centrul NATO, aflat în sediul Universității de Stat.

Nimeni nu a avut de suferit, cauza încă se stabilește a precizat Pușcașu. Vineri, reprezentanți ai biroului efectuau lucrări de curățenie, dar nu au vrut să ne ofere mai multe detalii.

„Toate întrebările la poliție. Ei cercetează cazul și nu vrem să vă dăm o informație greșită”.

Centrul de Informare și Documentare privind NATO susține că focul ar fi fost pus intenționat.

„Cu regret vă informăm că incendiul care a afectat sediul nostru, în data de 8 februarie, a fost provocat intenționat. Condamnăm ferm acest act de violență și suntem profund îngrijorați de consecințele sale. Colaborăm cu autoritățile competente pentru a investiga acest incident și pentru a aduce în fața justiției pe cei responsabili”, se precizează într-un comunicat al biroului.

Și reprezentanți ai USM susțin ipoteza provocării intenționate a incendiului.

VICTOR GÎRLEA, șeful Departamentului comercial, USM: „Polițiștii au avut acces la camerele noastre de vedere și ei au constatat faptul că au văzut o persoană a fugit, a alergat, dar, mă rog… se investighează cazul și așteptăm să vedem ce ne va spune Poliția. A fost afectată fațada intrării și ușile de la intrare, atât. Înăuntru nu a ajuns”.

Într-un comunicat al Poliției se menționează că, oamenii legii examinează versiunea unei incendieri cu intenție.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE