20 C
Chișinău

„Un cetățean din stânga Nistrului a decedat, iar altul a ajuns la spital”. Ambasadorul Ucrainei în R. Moldova, confirmă incidentul armat de la granița dintre regiunea transnistreană și Ucraina | VIDEO

Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko, confirmă incidentul armat din data de 7 ianuarie curent de la granița dintre regiunea transnistreană și Ucraina, despre care a scris presa din stânga Nistrului.

Într-un interviu pentru bloggerul Nicolae Chicu, diplomatul a declarat că doi cetățeni din stânga Nistrului ar fi trecut ilegal granița cu țara vecină.

Potrivit ambasadorului, aceștia ar fi deschis focul spre forțele de drept ucrainene, care au răspuns cu împușcături. În rezultat, Șevcenko susține că un cetățean din stânga Nistrului a decedat, iar altul a ajuns la spital.

Tiraspolul nu a comentat deocamdată afirmațiile diplomatului ucrainean.

Am solicitat un comentariu de la Biroul politici de reintegrare, dar purtătorul de cuvânt al instituției, Mariana Sarî, ne-a spus că informații la acest subiect vor fi oferite de către Ministerul Afacerilor Interne.

Șeful IGP Viorel Cernăuțeanu nu a răspuns la mesajul nostru pentru o reacție. Totuși, pentru realitatea.md el a declarat că oamenii legii sunt gata să intervină la fața locului, dacă este necesar.

„Incidentul a avut loc pe teritoriul Ucrainei, astfel jurisdicția este a Ucrainei în cercetarea cauzei date. Dacă acesta variantă nu e împărtășită de autoritățile ilegale din stânga Nistrului, Poliția Națională este dispusă să meargă la locul faptei declarată de Tiraspol, pentru a asigura cercetarea la fața locului. Totodată vom oferi suport ucrainenilor în elucidarea tuturor circumstanțelor, dacă vom fi solicitați”, a punctat Cernăuțeanu.

Amintim că, un incident cu folosirea armelor de foc și transportarea a doi cetățeni de pe teritoriul regiunii transnistrene în Ucraina a avut loc în data de 7 ianuarie. Despre asta a anunțat Serviciul de presă al așa-zisului Minister al Securitării din stânga Nistrului.

Kievul a neagat atunci incidentul. Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Grăniceri al Ucrainei, Andrei Demcenko, a spus că nu deține nicio informație legată de acest caz şi că nu au fost înregistrate situații neobișnuite la hotar.

„Declarația așa-zisei Transnistria este mai degrabă provocatoare, cu scopul de a învinovăți Ucraina de ceva și, în plus, înțelegem că această enclavă este pro-rusă”, a explicat pentru RBCUcraina reprezentantul grănicerilor din ţara vecină.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE