4.2 C
Chișinău

Lumina s-ar putea scumpi și pentru locuitorii din nordul țării: FEE Nord cere majorarea prețului pentru consumatorii casnici cu 13 bani | VIDEO

Lumina s-ar putea scumpi și pentru locuitorii din nordul țării. După Premier Energy, FEE Nord a depus o solicitare la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică prin care cere majorarea prețului pentru consumatorii casnici cu 13 bani.

Astfel, tariful ar putea ajunge la 3 lei și un bănuț pentru un kW/h, fără TVA, comparativ cu 2 lei și 88 de bani, cât este în prezent. Furnizorul nu și-a motivat cererea.

Am încercat să luăm legătura cu directorul general interimar FEE Nord, Oleg Petelca, pentru un comentari, dar acesta avea telefonul deconectat.

Săptămâna trecută, Premier Energy a depus o solicitare la ANRE, cerând o majorare cu 38 de bani pentru un kilowatt oră, de la 2 lei și 39 de bani, la 2 lei și 77 de bani. Operatorul și-a argumentat cererea de ajustare a tarifului prin creșterea prețurilor la procuraree energiei electrice de la Energocom cu un bănuț, inflația de 5 la sută, dar și majorarea costurilor de procurare, transport și distribuție a energiei electrice, cu 2,2 la sută.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE