22.2 C
Chișinău

Noi detalii în cazul bebelușului găsit mort la groapa de gunoi din satul Nișcani, Călărași: Martorii oculari spun că pruncul era perfect dezvoltat, iar cadavrul a fost transferat la Chișinău pentru expertiza medico-legală | VIDEO

Detalii noi în cazul bebelușului găsit mort la groapa de gunoi din satul Nișcani, Călărași, despre care postul nostru de televiziune a reușit ieri să obțină detalii exclusive. Astăzi, am aflat că poliția a ridicat toate imaginile video de pe camerele de supraveghere ale magazinului de unde se presupune că a fost ridicat gunoiul cu pachetul în care se afla pruncul mort. Ne-au spus-o oamenii care lucrează la acest magazin. Tot potrivit lor, cadavrul ar fi fost al unei micuțe care vizual era perfect dezvoltată.

După ce ieri o locuitoare a satului Nișcani ne-a declarat că trupul neînsuflețit al micuțului a fost descoperit de gunoieri când aceștia descărcau autospeciala cu deșeuri, pentru care se afla și gunoiul de la un magazin local, astăzi am reușit să discutăm cu o angajată a acestui punct comercial care ne-a rugat să îi păstrăm anonimatul.

Femeia ne-a confirmat că oamenii legii au fost la magazinul în care lucrează și au ridicat imaginile video de pe camerele de supraveghere.

„Unica ce stim că au venit să ia video, să se uite pe video camere să vadă daca poate să depisteze ceva”.

Mai mult, femeia susține că a aflat și sexul copilului, dar și faptul că, vizual, pruncul era perfect dezvoltat. Tot potrivit ei, cadavrul bebelușului a fost transferat la Chișinău pentru expertiza medico-legală.

„Atât se știe că e fetiță. A fost dusă la expertiză la Chișinău, mă rog, să îi facă autopsie. Știu că e copil născut care a fost găsit mort, copil născut de 9 luni”.

Am telefont la Centrul de Medicină Legală pentru a afla dacă se confirmă spusele, iar directorul Centrului, Vasile Șarpe nu ne-a infirmat, dar nici nu ne-a confirmat declarațiile de mai sus ale sursei noastre. Totodată, expertul nu a vrut să ne ofere informații cu privire la faptul dacă era viu sau mort nou-născutul în momentul în care a fost aruncat la gunoi, însă ne-a sugerat să obținem aceste răspunsuri de la poliția din Călărași.

VASILE ȘARPE, directorul CML, expert judiciar medico-legal: „Noi ca atare informații de ordin cu caracter personal în general nu furnizăm mass-mediei”.

Am încercat să aflăm mai multe detalii de la oamenii legii din Călărași, însă nimeni nu ne-a răspuns la apeluri.

Am telefonat pe tot parcursul zilei de ieri, dar și astăzi, serviciul de presă al IGP și am expediat și mesaje, însă șefa serviciului de presă, Diana Fetco nu ne-a răspuns, însă pentru Unimedia, ea a declarat că polițiștii din Călărași au fost anunțați despre acest caz în dimineața zilei de 6 ianuarie 2024. Corpul neînsuflețit a fost îndreptat la expertiza medico-legală pentru stabilirea exactă a decesului.

Pe acest caz polițiștii au pornit un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, dar și depistarea mamei care a recurs la acest gest, a mai subliniat Diana Fetco.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE