25.5 C
Chișinău

Vremea rea a pus stăpânirea în România, dar și pe alte țări din Europa: Dezastru pe șosele, temperaturi de până la -20 de grade Celsius și inundații | VIDEO

Este dezastru pe șosele din România din cauza masei de aer rece care a lovit și țara vecină. Potrivit Digi24, șase milioane de români sunt afectați de vremea rea, iar meteorologii se așteaptă ca temperaturile să scadă până la -20 de grade Celsius, în unele zone. Totodată, înghețul a lovit Norvegia și Suedia, în timp ce Germania și Marea Britanie se luptă cu inundații.

Se circulă în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din judeţele Bacău, Botoşani, Brăila, Buzău, Covasna, Gorj, Harghita, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Vaslui şi Vrancea, anunță Centrul Infotrafic din România.

Două sectoare de drum naţional din judeţele Neamţ şi Vrancea au fost închise din cauza vremii, iar în județul Neamţ şi Vaslui, pe alte două drumuri naţionale au fost instituite restricţii de tonaj, din cauza condițiilor meteo, scrie Digi24.

Judeţul Vrancea este afectat de precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, în zona de nord fiind viscol puternic. Astfel, din cauza vizibilității reduse s-a luat decizia închiderii circulației rutiere pe sectorul cuprins între km. 6-14, între localitățile Măicănești-Ciorăști.

Utilajele de deszăpezire acționează pe traseul Focșani-Ciorăști, iar șoferii sunt sfătuiți să circule cu prudență și nu plece la drum fără a avea mașinile echipate corespunzător.

Totodată, sursa citată scrie că circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate drumurile judeţene din Vaslui. Iar profesorii navetişti dintr-o localitate din judeţul Iaşi nu au mai ajuns la şcoală din cauza ninsorii abundente, autorităţile afirmă însă că se circulă în condiţii de iarnă în tot judeţul.

Iar în localitatea Bahna din județul Neamț, două autoturisme au rămas înzăpezite, fiind necesară intervenţia pompierilor, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

Potrivit sursei citate, nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Vremea rea a pus stăpânire și pe alte țări din Europa. Înghețul a lovit Norvegia și Suedia, în timp ce Germania și Marea Britanie se luptă cu inundații.

Potrivit euronews, frigul extrem a lovit Norvegia. Oslo a înregistrat un maxim record de -31,1 grade Celsius în acest weekend. Mai multe stațiuni de schi, inclusiv Hafjell, care a găzduit Jocurile Olimpice de iarnă din 1994, au fost nevoite să se închidă.

În Polonia, termometrul din mai multe locuri a scăzut la minus 20 de grade Celsius. Au fost ninsori abundente și în munți. În Alpii italieni, lângă granița cu Elveția, doi turiști au fost uciși într-o avalanșă.

În Germania, situată la sud, înghețurile sunt așteptate ca mana din cer. În timp ce nivelul apei în râurile din vestul țării, au scăzut, situația inundațiilor din unele zone rămâne tensionată. Mii de pompieri, lucrători de întreținere, poliție și personal militar au continuat să pompeze apă în weekend. Din cauza ploilor aproape continue din ultimele săptămâni, multe baraje au fost spălate și nu mai pot opri curgerea apei. Solul nu mai este capabil să absoarbă umiditatea, așa că doar înghețurile pot pune capăt inundațiilor râurilor.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE