17.7 C
Chișinău

Imagini spectaculoase din China, unde are loc Festivalului Gheţii şi al Zăpezii: „Oraşul de gheaţă” a atras peste 3 milioane de vizitatori | VIDEO

Festivalului Gheţii şi al Zăpezii s-a deschis în renumitul oraș Harbin, din China. „Oraşul de gheaţă” a atras un număr record de vizitatori, peste 3 milioane în vacanța de Revelion, scrie presa străină. Mulţi dintre ei au fost atraşi de uriaşele sculpturi de gheaţă prezentate în cadrul un eveniment organizat anual. Este vorba despre structuri impozante, iluminate spectaculos, construite din blocuri de gheață din apele râului din apropiere.

Imagini spectaculoase în aceste zile pot fi admirate în „oraşul de gheaţă” din Harbin, nordul Chinei. Zeci de sculpturi imense au transformat un parc de 800 de mii de metri pătrați, cât 100 de terenuri de fotbal, într-un tărâm magic. Pentru a crea peste o mie de obiecte de artă, s-au folosit 250 de mii de metri cubi de gheață și zăpadă, scrie Digi24.

Potrivit organizatorilor, anul acesta au fost introduse multe tehnologii avansate de iluminat, cum ar fi iluminarea turnului principal sincronizată cu muzica.

Harbin găzduiește Jocurile Asiatice de Iarnă din 2025, așa că au fost încorporate o mulțime de elemente sportive în designul complexului, menționează autoritățile. Oaspeții complexului Big World of Ice and Snow, unde are loc festivalul, au la dispoziție zeci de activități, inclusiv un tobogan de gheață lung de 520 de metri, karting și plimbări cu snowmobilul.

Dar minunile de iarnă din Harbin nu se termină aici. În oraș sa deschis o expoziție internațională de sculpturi în zăpadă, unde sunt prezentate peste 200 de statui albe ca zăpada.

Anul acesta, pentru prima dată, la festival a fost instalată o sculptură de 100 de metri lungime și 30 de metri înălțime. Numele său este „Edelweiss”.

Aceasta este cea mai mare cifră de zăpadă din istoria expoziției.

Însăși imaginea edelweiss în mitologia chineză simbolizează o viață fericită și lungă pe pământ, așa că mulți vizitatori doresc să atingă sculptura sau pur și simplu să o admire. Potrivit designerilor de sculptură în zăpadă, creațiile au fost confecționate din omăt artificial. Zăpada naturală este mai murdară, conține impurități care pot strica culoarea sculpturii.

Anul acesta, festivalul a atras un număr record de turiști. Festivalul are loc anual timp de 60 de ani.

Potrivit organizatorilor, acesta nu are o ceremonie de închidere, dar în martie, din cauza topirii gheții, acesta își încetează activitatea.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE