23.9 C
Chișinău

CEDO a informat Partidul „ȘOR” că a înregistrat plângerile depuse în legătură cu încălcările drepturilor fundamentale protejate de Convenția Europeană

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a informat membrii Partidului Politic ,,ȘOR” că a înregistrat plângerile depuse în legătură cu încălcarea drepturilor fundamentale protejate de Convenția Europeană – dreptul la alegeri libere și dreptul de a fi ales, dreptul la libera exprimare şi dreptul la asociere a unui număr de cetăţeni ai Republicii Moldova. Acestea vor fi examinate cât mai curând posibil, scrie Partidulsor.MD.

Amintim că, în baza deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), mii de persoane care au candidat pentru funcțiile de primari, consilieri locali și raionali la alegerile locale din 5 noiembrie 2023, au fost excluse din cursa electorală cu două zile înainte de alegeri.

Deputații Partidului Politic ,,ȘOR”, consilierii locali și raionali, primarii și potențialii candidați au depus plângeri în instanța de la Strasbourg – victime ale deciziei ilegale a CSE, fiindu-le limitate drepturile fundamentale de a fi aleși și consolidați.

În total, au fost depuse câteva sute de plângeri care ar putea duce la condamnarea Republicii Moldova de către CEDO pentru încălcarea Convenției Europene.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE